Wees het bewijs dat een jetpack werkt in Piloteer

Rutger Otto
5 juli 2015, 13:18
2 min leestijd
Wees het bewijs dat een jetpack werkt in Piloteer
Piloteer

Piloteer

€ 3,49

Reviewscore

8

Hou je van uitdaging en grappige graphics, zoals in het spel QWOP of Daddy Long Legs? Piloteer is ook zo’n game, maar dan veel charmanter en een stuk toegankelijker.

Lees verder na de advertentie.

Vliegen met een jetpack

Voor de mensen die ooit The Rocketeer gezien hebben: dit spel doet daar aan denken. Niet alleen omdat de titel er iets van weg heeft, ook omdat de heldin van dit verhaal een jetpack bestuurt. Door verschillende missies te voltooien moet je uiteindelijk mensen bewijzen dat een jetpack helemaal niet gevaarlijk is en dat het wel degelijk werkt.

De stijl van Piloteer is (net als The Rocketeer) lekker klassiek. Dat zie je aan de stijl van de game, die erg charmant is. De omgeving lijkt wel handgetekend, de jetpack zelf oogt science fiction zoals het in de jaren ’50 van vorig jaar was en tussen de missies door krijg je grote, ouderwetse krantenkoppen. Daar staat in chocoladeletters je nieuwe prestatie op beschreven.

Kleine missies, groots gevoel

En ja, het halen van de kleine missies voelt als een beloning. De besturing is simpel: door links en rechts op het scherm ingedrukt te houden, vlieg je omhoog. Mits je allebei je duimen tegelijk op het scherm plaatste. Tik je namelijk alleen links, dan beweegt de Piloteer naar rechts. Tik je rechts, gaat ze naar rechts.

Ondertussen voer je in de Career-modus missies uit als ‘maak een backflip en land op het ijskraampje’ of ‘blijf tien seconden in de lucht’. Dat klinkt misschien niet uitdagend, maar dat is het wel. In totaal zijn er drie gebieden met elk 30 missies. Ook is er een modus waarin je vrij kunt rondvliegen.

Piloteer downloaden

Het spel is uitdagend, maar niet onmogelijk. Speel je het een tijdje, dan word je er vanzelf beter in. De aantrekkelijke stijl en het grappige poppeneffect van de hoofdrolspeelster maakt van Piloteer een aanrader.

Piloteer

Fixpoint Productions Ltd.

€ 3,49 via App Store

Piloteer
Piloteer
Piloteer
Piloteer
Piloteer
Piloteer
Piloteer
Piloteer
Piloteer
Piloteer
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu