Stuur familie en vrienden een kerstkaart met deze 4 apps

Rutger Otto
17 december 2014, 11:01
2 min leestijd
Stuur familie en vrienden een kerstkaart met deze 4 apps

Het is de hoogste tijd om kerstkaarten te versturen naar familie en vrienden. Wij zetten vier kerstkaarten-apps op rij waarmee je snel en gemakkelijk mooie kaarten verzendt.

Lees verder na de advertentie.

Greetz kaarten en cadeaus

Greetz B.V.

Gratis via App Store

Greetz is één van de beste apps om een kaartje mee te versturen. Alleen al in de categorie Kerst zijn honderden verschillende kaarten te vinden, maar je kan er ook voor kiezen om zelf een foto op een kaart te zetten om het nog persoonlijker te maken. Een combinatie kan overigens ook. Met stickers kun je kaarten extra versieren en het is mogelijk om tekst bij te voegen (handgeschreven of getypt). Voor 4,50 euro kan je zelfs een audiofragment meesturen. Afhankelijk van wat je allemaal toevoegt aan de kaart én welke kaart je kiest, betaal je een bedrag voor de verzending. Dat kan onder meer met creditcard, PayPal en iDeal. De kaart wordt meestal een dag later bezorgd.

greetz

Hallmark kaart

Hallmark Cards

Gratis via App Store

Hallmark is natuurlijk een bekende kaartenmaker en met de app kun je eveneens kerstkaarten versturen. De kerstafdeling van Hallmark is iets minder groot, maar wel overzichtelijk met verschillende categorieën weergegeven. Je kan er ook voor kiezen een eigen foto op de kaart te versturen. Daarnaast is het mogelijk om op de voorzijde en aan de binnenkant van de kaart tekst toe te voegen, wat je ook nog simpel kan opmaken. Kaarten kosten meestal zo’n 2,50 euro met kaart zonder postzegel. Hij wordt na de bestelling op de volgende dag bezorgd en betalen kan met creditcard of iDeal.


Kaartwereld is de app van PostNL en heeft momenteel een aparte Kerstkaarten-sectie. Hier heb je de keuze uit tientallen kaarten, waar de prijs meteen bij staat. Kies je er één uit, kun je simpel tekst toevoegen op de kant van de kaart die jij uitkiest. De tekst kun je nog wat aanpassen door de grootte te kiezen, kleur aan te passen en uitlijning te bepalen. Vervolgens kun je eventueel nog een cadeau meesturen naar de ontvanger. Betalen kan via iDeal, creditcard en machtiging.

kerstkaarten-apps

Smilez

Dutch Rose Media

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Smilez doet het net even iets anders dan de andere kaarten-apps. Je kan namelijk geen standaardkaarten kiezen, maar je maakt er zelf één, die gebruikmaakt van augmented reality. Je koppelt met Smilez een video aan een fysieke kaart. Eerst neem je een filmpje op, daarna kies je aan de hand van screenshots wat de voorkant van de kaart wordt. Je voegt een berichtje toe dat op de achterkant van de kaart komt en je verzendt ‘m voor 2,80 euro. De ontvanger krijgt een fysieke kaart om weg te zetten, maar kan de Smilez-app gebruiken om hem te scannen. Richt je iPhone op de kaart en de opgenomen video (met persoonlijke kerstboodschap?) wordt direct afgespeeld.

Lees meer nieuws over apps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu