Tinder-concurrent Happn heeft 220.000 Nederlandse gebruikers

Gijs Ettes
13 januari 2016, 11:00
2 min leestijd
Tinder-concurrent Happn heeft 220.000 Nederlandse gebruikers
happn — Dating app

happn — Dating app

Gratis

Reviewscore

7,5

Happn, de Tinder-concurrent die een interessante draai aan online dating geeft, heeft 220.000 gebruikers in Nederland. Iets meer dan de helft daarvan is maandelijks actief, zo laten de makers weten aan iPhoned.

Lees verder na de advertentie.

Happn nog niet echt ‘happening’

Happn verscheen in 2014 voor iOS en Android en lijkt nog steeds niet de vooraf verwachte Tinder-killer te zijn. Van laatstgenoemde app maken ongeveer anderhalf miljoen Nederlanders gebruik, terwijl Happn vooralsnog op 220.000 gebruikers blijft steken. 67 procent daarvan gebruikt de iPhone-app, 34 procent de Android-app en 1 procent de versie voor Windows Phone. Volgens de makers worden dagelijks ruim 20.000 en maandelijks zo’n 600.000 matches (zogenoemde Crushes) gemaakt.

Afgelopen oktober haalde Happn 14 miljoen dollar aan investeringen op en eind 2014 staken investeerders ook al een slordige 8 miljoen in de app. Waarvoor dat geld wordt aangewend, is onduidelijk.

Op het eerste gezicht heeft het van oorsprong Franse Happn wat weg van Tinder. Ook met deze app zie je profielen en interesses van andere gebruikers en kun je mensen liken in de hoop dat daaruit een match (en een chatgesprek) voortvloeit. Het grote verschil is dat je in de app alleen profielen van andere gebruikers ziet als je gedurende de dag minder dan 250 meter van elkaar verwijderd was. Ter vergelijking: bij Tinder kun je de zoekradius tot 161 kilometer instellen om ook mensen in andere steden te ontmoeten. Happn beperkt zich tot het koppelen van mensen die bij elkaar in de buurt zijn of wonen.

Happn gebruikt je Facebook-account om je profiel aan te maken en de gps-module in je smartphone om je locatie te bepalen. Vanuit de app zie je mensen waar je paden mee hebt gekruist. Die kun je liken of een zogenoemde Charm sturen om ervoor te zorgen dat je wordt opgemerkt. Dat laatste is gratis voor dames, maar de heren moeten betalen. De Charm-functie is echter optioneel, dus je zou het niet nodig moeten hebben om een match met Happn te krijgen.

Happn downloaden

Wil je deze Tinder-concurrent ook eens proberen, dan kun je via onderstaande link de iOS-versie uit de App Store plukken. Die vereist iOS 7.1 of nieuwer en tenminste 33,6MB aan vrije opslagruimte. Houd er rekening mee dat de app constant toegang tot je locatie nodig heeft, wat ervoor zorgt dat de accu van je toestel sneller leegloopt.

happn — Dating app

HAPPN SAS

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu