Het Nederlandse GotchApp is tikkertje 2.0

Rutger Otto
11 mei 2015, 14:14
2 min leestijd
Het Nederlandse GotchApp is tikkertje 2.0

Om het spannende locatie-spel GotchApp te spelen zul je met vrienden en je mobiele telefoon naar buiten moeten.

Lees verder na de advertentie.

Bespioneer je vrienden en verdien punten

GotchApp is gemaakt met de bedoeling om je uit de luie stoel te tillen en weer eens ouderwets buiten te spelen. Dat doe je samen met vrienden. GotchApp is een spionagespel dat tikkertje met verstoppertje combineert en wat zich deels op je telefoon afspeelt en deels in de echte wereld.

Om te beginnen loopt elke speler van het groepje bij elkaar vandaan. Als je ver genoeg van elkaar verwijderd bent (150 meter), kan het spel van start. De bedoeling is nu om andere spelers te vinden en te ‘taggen’. Dat kan door dichtbij de ander te komen, wat geregistreerd wordt op basis van je gps en verbinding.

Overal spelen

Ondertussen moet je als speler zoveel mogelijk experience points verzamelen door drones en checkpoints te vergaren. Op een kaartje op je iPhone (of Android-telefoon) kun je zien waar die te vinden zijn. Door punten te pakken, word je tijdelijk onzichtbaar voor andere spelers en krijg je informatie over anderen. Je moet als een echte spion te werk gaan om te zorgen dat je niet getagd wordt en een leven verliest.

Het leuke is dat je dit spel buiten met vrienden kunt spelen. Het maakt niet uit waar je bent, GotchApp werkt met gps, waardoor je het overal ter wereld kan spelen. Het is mogelijk om een toernooi op te zetten, waarbij degene met de meeste punten aan het eind van de rit wint.

GotchApp downloaden

De app is gratis te downloaden voor iOS. Je moet dan wel iOS X of nieuwer hebben geïnstalleerd en MB aan vrije opslagruimte op het apparaat hebben om hem te kunnen downloaden. Ga jij met GotchApp naar buiten om spion te spelen?


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu