Feel: deel je muziek in op basis van gevoel

Rutger Otto
19 januari 2016, 18:54
2 min leestijd
Feel: deel je muziek in op basis van gevoel

Waarom we muziek zo mooi vinden, is vooral een gevoel. De één houdt van gevoelige gitaarriffjes, de ander van beukende beats. Muziek kan een gevoel versterken of juist aanwakkeren. De app Feel speelt daarop in.

Lees verder na de advertentie.

Puur op het gevoel

Start je Feel voor het eerst op, dan word je gevraagd om Facebook en Spotify te koppelen. De muziek-app draait niet alleen om jouw gevoel, maar ook om die van vrienden, mochten ze de app eveneens gebruiken. Je kunt dan zien wat voor gevoel of emotie vrienden en familie uit bepaalde nummers halen en of dat overeen komt met je eigen beoordeling.

Feel biedt geen eigen afspeellijsten, daarom is de app in het begin behoorlijk kaal. Logisch ook, want gevoel is persoonlijk en dat kan een app niet voor je inschatten. Via de koppeling met Spotify kun je wel gemakkelijk jouw favorieten of lijsten aan Feel toevoegen.

https://www.youtube.com/watch?v=O4Pg8XCk-3c

Muziek is een emotie

Luister je nummers, dan tik je op het hartje in beeld om er een gevoel aan te hangen. Er zijn acht categorieën: peace, joy, power, love, dark, sad, hope en sexy. Door op het hartje te drukken en al ingedrukt over het scherm te vegen, kun je één van de gevoelens selecteren. Daar wordt dan een kleur aangehangen. De kleuren worden op de thuispagina van Feel gebundeld, zodat je langzaam maar zeker maximaal acht afspeellijsten opbouwt op basis van nummers waar je een bepaalde emotie aangehangen hebt.

Daarbij is het overigens jammer dat je zelf geen categorieën kan toevoegen, want al snel merkten we dat de acht niet de lading van ons gevoel dekten. Volgens de makers biedt Feel een ’emotioneel bewuste muziekervaring’, omdat luisteraars zich bewust worden van hun denkpatronen. “Ik bemerkte de sterke invloed van muziek op mijn bewustzijn”, zegt Simone Rayer, die samen met Emiel Collin het idee bedacht. “Er is niets wat zo snel en direct bij me binnenkomt als muziek.”

De app laat je naast een gevoel ook een foto toevoegen bij het luisteren naar bepaalde nummers. Daarmee kun je jouw gevoel op een bepaald moment ook in beeld vastleggen. Heb je vrienden toegevoegd op de app, dan kun je ook hun afspeellijsten met een bepaald gevoel afspelen. Daarbij kun je kiezen om een lijst van iedereen te bundelen of verschillende mensen te kiezen.

Download Feel

Feel is een simpele app, die misschien nog iets te weinig opties biedt. Het toevoegen van muziek aan afspeellijsten is gemakkelijk, maar de vraag is of veel mensen hier de moeite in willen steken, want elk nummer moet apart worden toegevoegd. En je zou in Spotify ook lijsten kunnen aanmaken op basis van gevoel.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu