De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

De 6 beste Clash of Clans tips: overwin met deze adviezen

Wouter Nijsen
2 april 2014, 19:32
4 min leestijd
De 6 beste Clash of Clans tips: overwin met deze adviezen

In Clash of Clans bouw je een dorp op met een andere intentie dan in de meeste bouwspellen. Je ontfermt je over een Schots vikingachtig volk waarmee je dorpen van andere spelers moet veroveren. Hoe zorg je er voor dat je de overwinning naar je toe trekt? Wij zetten de 6 beste Clash of Clans tips onder elkaar.

Lees verder na de advertentie.

clash of clans tips

1. Aanval is de beste verdediging
Het is een cliché, maar in het geval van Clash of Clans klopt het wel. Wanneer je agressief en aanvallend bent ingesteld, zul je in de meeste gevallen zegevieren. Maar welke offensieve speelstijl is het beste? Eerst bouw je een stadshal en zorg je ervoor dat je elixir-productie op gang komt, zodat je onmiddellijk resources kunt vergaren. Vervolgens zorg je er zo snel mogelijk voor dat je barracks en camps worden geüpgraded. Op die manier bouw je snel een krachtig leger op.

De barracks en camps genereren beide geen resources, dus je kunt ze het beste buiten je (kasteel)muren plaatsen. Daarmee creëer je genoeg ruimte voor de gebouwen die wél materialen produceren. Daarnaast is het handig om je kamp uit te rusten met kasteelmuren en kanonnen. Niet onbelangrijk is het hebben van een laboratorium om je troepen te upgraden, een magiefabriek om je aanvallen te verbeteren en goudmijnen om je gebouwen te upgraden. Zo snel mogelijk sterke soldaten onder je hoede hebben, is de sleutel tot de overwinning. Jij moet diegene zijn die de eerste aanval opzet, niet je tegenstander.

2. Wees geduldig met Gems
Zoals iedere free-to-play game maakt ook Clash of Clans gebruik van in-app aankopen. Je kunt voor een aantal euro zakken met Gems (ook wel diamanten) kopen. Daarmee versnel je het spelproces zodat je vlotter je kamp kunt uitbouwen. De ervaring leert ons dat het niet handig is als je snel een beroep doet op je diamanten. Door rustig en voorzichtig met de gems om te gaan, krijg je daar later profijt van. Investeer de diamanten niet in het versnellen van je productie, maar bewaar ze voor iets belangrijks. Denk daarbij aan een gebouw of een soldaat die tijdelijk in de aanbieding komt te staan.

3. Aangevallen? Neem de tijd!
Niets is zo vervelend als je in Clash of Clans vernederd wordt door je tegenstander. Wanneer veertig procent van je stad is vernield of je stadshal in elkaar is gedonderd, krijg je een schild dat in totaal twaalf uur je stad beschermt. Maak gebruik van die tijd. Duik niet meteen het oorlogsveld in, anders wordt het schild dat over je dorp waakt, geannuleerd. Gebruik de bescherming in je voordeel. Ga na hoe je je economie weer op peil krijgt, hoe je het leger uitbouwt en je torens weer kunt upgraden. Het verkrijgen van een schild is nuttig om even weer de zaken op orde te krijgen.

4. Zoek zorgvuldig je vijand
Als je op zoek bent naar een opponent, dan moet je met een aantal zaken rekening houden voordat je je troepen ernaartoe stuurt. Allereerst, kijk naar het niveau van de stadshal. Als deze een stuk lager is dan die van jou, krijg je een veel kleiner aandeel als je het dorp geplunderd hebt. En aangezien een dorp aanvallen resources kost, zul je goed moeten bedenken of een aanval wel waardevol genoeg is. Als je alleen maar op resources uit bent, kun je beter wat goblins naar de eeuwige jachtvelden sturen.

Wil je met je aanval trophies winnen en klimmen op de ladder, dan moet je wel met een zo groot mogelijk leger je aanval voorbereiden. Je zult ook wat elixir moeten gebruiken om je gebruikte resources terug te winnen. Tijdens het aanvallen is het handig tactisch te werk te gaan. Stuur je Giants naar de torens om ze af te leiden en gebruik vervolgens Wall Breakers om een kasteel binnen te dringen. Daarna stuur je als eerste je Giants naar binnen die je barbaren, tovenaars en boogschutters beschermen. Onthoud dat je nooit de volledige controle over een soldaat hebt. Weet van tevoren welke doelwitten voor welke soldaat bestemd zijn en het moet goed komen.

clash of clans tips

5. Weet hoe je moet bouwen
Niets is zo belangrijk in Clash of Clans als het beschermen van je bezittingen. Dat doe je door zoveel mogelijk muren te bouwen. Om dit te doen, moet je ervoor zorgen dat er geen grote gaten ontstaan in je kamp. Zorg er dus voor dat je compact bouwt, zodat je meer ruimte overlaat voor het bouwen van muren en torens. Daarnaast is het essentieel om je meest krachtige verdedigingen in het centrum van je dorp te plaatsen, zodat deze over zoveel mogelijk gebouwen kunnen waken. Op die manier zorg je dat vijandelijke troepen er langer over doen om bij je belangrijkste bezittingen te komen.

6. Zoek ervaren raidingmaatjes
Wanneer je genoeg ervaring opgebouwd, je genoeg hebt gedaan in de singleplayer en je je kasteel helemaal hebt vormgegeven, is het tijd voor het echte werk in Clash of Clans. Zoals de naam aangeeft draait het in deze game om het spelen in clans. Niet alleen zijn deze clans de perfecte en enige manier om te socialiseren in Clash of Clans, het helpt je ook om meer gecoördineerde aanvallen te organiseren. Ga op zoek naar mensen die al ruim ervaring hebben met het opzetten van de perfecte aanval. Doe dat en de buit zal groot zijn.

Clash of Clans

Supercell

Gratis via App Store

Clash of Clans
Clash of Clans
Clash of Clans
Clash of Clans
Clash of Clans
Clash of Clans
Clash of Clans
Clash of Clans
Clash of Clans
Clash of Clans
Clash of Clans
Clash of Clans
Clash of Clans
Clash of Clans
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu