Het zijn weer iDays bij Amac! De grootste Apple sale van Nederland.

Logitech brengt betaalbaarder iPad-toetsenbord met trackpad uit

Michel van 't Klaphek
19 maart 2020, 9:01
2 min leestijd
Logitech brengt betaalbaarder iPad-toetsenbord met trackpad uit

De Logitech Combo Touch is veel goedkoper dan het Magic Keyboard van Apple en heeft ook een trackpad. De toetsenbordhoes is daarmee een aantrekkelijk alternatief, maar je moet wel ergens rekening mee houden.

Lees verder na de advertentie.

Logitech Combo Touch is goedkoop alternatief voor Magic Keyboard

De Logitech Combo Touch, zoals de toetsenbordhoes voluit heet, is namelijk voor ‘slechts’ 149 euro verkrijgbaar in de webshop van Apple. Hij is daarmee ruim twee keer zo goedkoop als het officiële Magic Keyboard (met trackpad) voor de iPad Pro. Deze kost minstens 339 euro. Heb je een iPad Pro met 12,9 inch-schermformaat? Dan ben je zelfs 399 euro kwijt.

logitech combo touch 2

Er zit echter één addertje onder het gras. Logitech’s toetsenbordhoes is niet beschikbaar voor de nieuwe iPad Pro. De accessoirefabrikant brengt het keyboard alleen uit voor de iPad Air en ‘normale’ iPad uit 2019. De Logitech Combo Touch-toetsenbordhoes kost voor beide modellen 149 euro. Wel kun je Logitech iPad Air-hoes gebruiken voor de 10,5 inch-iPad Pro, omdat beide tablets dit schermformaat delen.

Bovendien is de Logitech-hoes minder uitgebreid dan het Magic Keyboard van Apple. Laatstgenoemde heeft bijvoorbeeld een extra usb-c-poort en je kunt de hoes precies op maat maken, om zo de juiste kijkhoek te creëren. Ook lijkt het Magic Keyboard iets beter aan te sluiten op de behuizing van de iPad Pro.

logitech combo touch 3

Daartegenover kun je het Logitech-toetsenbord wel loskoppelen van de hoes. Op die manier kun je de tablet dus beschermen wanneer je ‘m meeneemt, zonder het keyboard mee te slepen. Bovendien kun je de hoes van de iPad (Air) zo als standaard gebruiken. De Logitech Combo Touch-hoes is vanaf mei verkrijgbaar.

Over de iPad Pro 2020

De nieuwe iPad Pro werd gisteren aangekondigd. De tablet valt onder meer op dankzij het Magic Keyboard. Deze heeft namelijk voor het eerst een trackpad. iPadOS 13.4, dat op 24 maart verschijnt, gaat ervoor zorgen dat je de iPad op een geheel nieuwe manier kunt gaan besturen. Lees verder over de nieuwe Apple-tablet op onze iPad Pro 2020-overzichtspagina.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad 2019
Apple iPad 2019

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen