Google I/O 2017: de belangrijkste aankondigingen voor iPhone-gebruikers

Lars Paijmans
17 mei 2017, 20:11
2 min leestijd
Google I/O 2017: de belangrijkste aankondigingen voor iPhone-gebruikers

Google I/O 2017 mag dan op de eerste plaats een evenement voor Android-fans zijn, ook op iPhones en iPads kunnen we niet zonder de zoekgigant. Dit zijn belangrijkste aankondigingen voor iPhone-gebruikers.

Google I/O 2017: dit moeten iPhone-gebruikers weten

1. Google Assistant op iOS

Siri krijgt er een geduchte concurrent bij. In de vorm van de Google Assistant brengt Google zijn slimme assistent naar de iPhone. Met een aparte iOS-app kunnen iPhone-gebruikers voortaan ‘OK Google’ zeggen om de zoekmachine allerlei dingen te vragen.

Je moet hiervoor wel eerst de Assistant-app openen, omdat Apple alleenrecht heeft met zijn ‘Hé Siri’-functie. Om dit probleem op te lossen, heeft Google een speciale widget gemaakt voor iOS, die fungeert als digitale homeknop om de assistent te activeren. Vooralsnog is de Google Assistant niet in het Nederlands beschikbaar, en het is onduidelijk wanneer hier verandering in komt. Vooralsnog is de Google Assistant-app alleen beschikbaar in de Amerikaanse App Store.

2. Gmail voor iOS krijgt Smart Reply

Een van de eerste aankondigingen die Google tijdens I/O deed, was de implementatie van Smart Reply in Gmail voor Android en iOS. De app scant inkomende berichten en stelt op basis daarvan een drietal antwoorden voor om snel een mail te beantwoorden.

Voorlopig werkt dit alleen in het Engels; Spaans en andere talen (Nederlands?) volgen later. De functie is vergelijkbaar met wat nu al in Google Inbox aanwezig is.

Google I/O 2017

3. Google Foto’s: fotoboeken, gezichtsherkenning en meer

De standaard Foto’s-app op je iPhone gaat het nog zwaar krijgen. Google Foto’s blijft maar innoveren met indrukwekkende nieuwe functies. Zo komen er de komende weken wederom wat slimme trucjes naar Google Foto’s.

Straks herkent de app dankzij gezichtsherkenning zelfstandig je vrienden, en stelt hij voor om de leukste foto’s naar hen te sturen. Kom je terug van vakantie, dan maakt de app nagenoeg zelfstandig een compleet fotoboek, dat je met een druk op de knop kunt laten afdrukken bij Google.

Lees het laatste nieuws over Google

Categorie: Achtergrond
Spotlight: Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's