Google Gboard is een toetsenbord met zoekfunctie voor iOS

Erwin Vogelaar
12 mei 2016, 20:16
1 min leestijd
Google Gboard is een toetsenbord met zoekfunctie voor iOS

In een opvallende zet heeft Google een nieuwe smartphonetoetsenbord gelanceerd. Android-gebruikers moeten echter nog even geduld hebben, want het nieuwe Gboard is nog enkel voor iOS beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Gboard

iOS-gebruikers in de Verenigde Staten zijn de eersten die gebruik mogen maken van Gboard. Het is een nieuw toetsenbord van Google dat een stapje verder gaat dan je enkel dingen laten typen. Gboard heeft namelijk een Google-knop linksboven naast de woordsuggesties, die een wereld aan zoekmogelijkheden openstelt. Als je nu iets wil opzoeken, terwijl je bijvoorbeeld aan het chatten bent, moet je helemaal apart naar een zoekmachine toe en de resultaten eventueel kopiëren en plakken in het chatscherm. Met Gboard blijft alles binnen het toetsenbord zelf.

Gboard

De nieuwe functies worden bereikt door op het Google-icoontje te klikken, waarna er een zoekbalk verschijnt. Hier kun je zoeken op het web, maar ook naar afbeeldingen, gifs en emoji. Het gevonden resultaat kun je vervolgens direct weer versturen in een chatbericht of gebruiken in elke andere app waarin je kunt typen.

Meestal worden dergelijke apps en functies van Google eerst op Android gepubliceerd en dan later pas op iOS. Dat is deze keer dus niet het geval. De functies komen pas later naar Googles eigen smartphoneplatform. Helaas kunnen we het toetsenbord nog niet in onze eigen App Store downloaden, maar Gboard is wel beschikbaar in de Amerikaanse App Store via deze link. Voor de rest is het vooral iets om naar uit te kijken, want Google werkt nu aan de toevoeging van meerdere talen. Hopelijk is Nederlands als een van de eerste aan de beurt.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu