Goedkoopste eSim-abonnementen van september 2023

Redactie
5 september 2023, 12:23
5 min leestijd
Goedkoopste eSim-abonnementen van september 2023

Heb jij al eens gehoord van de eSim? Grote kans dat jouw iPhone het al ondersteunt en volgens geruchten gaat Apple met de iPhone 15 helemaal over op de elektronische simkaart. Wij vertellen je er alles over en waar je de beste eSim-aanbieding vindt.

Lees verder na de advertentie.

eSim en alle voordelen

Op een eSim laadt je een profiel van je provider met al jouw gegevens. Bovendien weet het profiel welke bundel jij gekozen hebt. Daarna bel en internet je zoveel je wil, net zoals je van een fysieke simkaart gewend bent. 

Sinds de iPhone XS (Max) ondersteunen iPhones al eSim. Omdat het mogelijk is om zowel een fysieke simkaart als een eSim te gebruiken, werd je iPhone zelfs dual sim. Volgens geruchten werkt Apple nu aan de iPhone 15 en die zou alleen nog eSim gebruiken. De eSim biedt veel voordelen, maar in gebruik verandert er gelukkig niet heel veel. 

Het wisselen tussen simkaarten wordt nu wel heel makkelijk en snel. Je hoeft niet meer te wachten tot de postbode je nieuwe simkaart door de brievenbus gooit. Je scant een QR-code en de nieuwe gegevens worden op je smartphone geladen. Je raakt je simkaart nooit meer kwijt; hij zit immers vast in je smartphone. En kapot gaat de eSim daardoor ook maar moeilijk. De kans op fraude met een eSim is kleiner dan met een fysieke simkaart.

Toch kleeft er ook een nadeel aan de komst van de eSim. Doordat het activeren werkt via het invoeren van een code, kan die code ook door kwaadwillenden achterhaald worden. Daardoor kunnen ze met jouw sim – en dus ook telefoonnummer – aan de haal gaan. Goede beveiliging zorgt er, gelukkig, voor dat de kans hierop beperkt blijft. 

De beste eSim-deals van dit moment

Klinkt een eSim je wel goed in de oren? Niet alle providers in Nederland bieden eSim-abonnementen, dus is het slim uit te zoeken of de jouwe dat wel doet. Er zijn maar vier aanbieders van de elektronische simkaart in ons land. T-Mobile was de allereerste, waarna ook Simyo, Vodafone en KPN volgden. Dit zijn de beste deals van deze providers.

1. Simyo: voordelige eSim-deals

Bij Simyo kies je uit een groot aanbod bundels. Van helemaal geen MB’s tot 15GB aan data: je kiest de bundel die het beste bij jou past. Verder kies je als beller voor onbeperkte belminuten. En ben je nou niet zo’n beller, dan houd je het bij 200 minuten. Simyo maakt gebruik van het betrouwbare KPN-netwerk. Meer weten over eSim bij Simyo? Alle informatie vind je op hun site. 

Op het moment krijg je op een aantal bundels korting. Hun goedkoopste bundel geeft je 2GB data en 200 sms’jes of belminuten. Daar betaal je nu 7 euro per maand voor. Voor dezelfde prijs als de bundel met 6GB data heb je tijdelijk ook de 10GB-bundel, dus dat is helemaal voordelig. Tijdelijk betaal je geen aansluitkosten. Ben je al klant van KPN Thuis? Dan krijg je nog meer voordelen. 

iPhone 14 Pro punch-hole

2. Odido: flexibel smartphonegebruik

T-Mobile en Tele2 gaan verder onder één naam: Odido! Het is de provider voor jou als je van flexibiliteit houdt. De provider laat je maandelijks je datalimiet aanpassen. Soms is het verstandig je datalimiet te verhogen op het moment dat je een maand wat meer op pad bent. 

De kleinste bundel die je via Odido afsluit geeft je 2GB data met 120 belminuten. Die kost je 14 euro per maand. Heb jij al een internetabonnement op je adres van Odido? Dan sluit je ‘m voordeliger af en krijg je maandelijks 2,50 euro korting én tot 5GB extra data cadeau, of kies voor 7,50 euro korting op Unlimited-abonnementen. Daarnaast krijg je 5 euro korting op Internet voor thuis.

3. Vodafone: deel data met je gezin

Met een sim only-abonnement van Vodafone krijg je standaard toegang tot 5G als je iPhone dit ondersteunt. Verder kies je als fanatieke apper voor een grote bundel of juist voor een kleine als je je smartphone vaak links laat liggen. Ook is er een bundel waarbij je je data deelt met je gezin of vrienden. 

Tijdelijk sluit je je nieuwe sim only-abonnement bij Vodafone af zonder aansluitkosten ter waarde van 25 euro. De goedkoopste bundel die de provider heeft kost je 15 euro per maand en daarvoor internet je voor 2,5GB aan data en bel je 150 minuten lang. Ben je een nieuwe Vodafone-klant? Dan verwelkomt de provider je graag met 1,50 euro korting per maand. Stroomt er internet van Ziggo door de kabels van je huis, dan profiteer je van tot 7,50 euro korting per maand en wordt het aantal MB’s in je bundel verdubbeld.

4. KPN: betrouwbaar netwerk en Combivoordeel

KPN heeft een ruime keuze aan bundels. Maak je bijna nooit gebruik van internet, dan ga je voor een bundel zonder data bij je sim only. Ben je juist een fanatieke internetter, dan ga je voor onbeperkt data. Verder maak je gebruik van het betrouwbare netwerk van KPN. Als bestaande klant van de provider bespaar je dankzij Combivoordeel nog meer. 

Onderling MB’s delen behoort dan namelijk tot de voordelen, maar je krijgt ook tot 7,50 euro korting per maand, een gratis tv-pakket en 5 euro entertainmentkorting. Het goedkoopste sim only-abonnement met internet dat KPN biedt, geeft je 3GB data en je belt voor 150 minuten lang. Daarvoor schrijft de provider maandelijks 16,50 euro van je rekening af. Als KPN-klant is dat 14 euro per maand.

Alle producten die in dit artikel worden aangeraden zijn uitgekozen door de redactie van iPhoned zonder commerciële beïnvloeding. Naar deze producten kan verwezen worden met een affiliate-link. Als je iets koopt via deze link, kan iPhoned een commissie ontvangen. Meer weten? Bekijk dan ons redactiestatuut.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu