De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

De 5 favoriete iOS-apps van 2014: Rutger

Rutger Otto
27 december 2014, 16:05
2 min leestijd
De 5 favoriete iOS-apps van 2014: Rutger

Wat waren het afgelopen jaar de favoriete iOS-apps van de redactie? In deze serie zetten we ze op een rijtje! Rutger selecteerde de volgende vijf apps voor de iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Rutger’s favoriete iOS-apps van 2014

Er komen behoorlijk wat apps langs op de redactie van iPhoned. Om daaruit een selectie te maken, heb ik een lijst gemaakt met apps die er echt uitsprongen of waar ik veel gebruik van heb gemaakt dit jaar. Al snel was het duidelijk dat ik de onderstaande vijf apps dit jaar het warmste hart heb toegedragen.

Overcast

Mogen we 2014 al bestempelen als het jaar dat de podcast een glorieuze comeback maakte, als daar al sprake van is? Veel mensen raakten verslingerd aan het enorm spannende Serial, waar in 12 afleveringen een moordzaak uit 1999 werd besproken en opnieuw werd onderzocht. Daarvoor is een goede podcast-app nodig. Overcast is een app van Marco Arment, die eerst aan de wieg stond bij Instapaper en Tumblr. Overcast is een podcast-app die er prachtig, lekker overzichtelijk en clean uitziet. De gratis-versie is al fantastisch, dus probeer het eens. En weet je niet bij welke podcast je moet beginnen? Serial!

Overcast

Overcast Radio, LLC

Gratis via App Store

Inbox by Gmail

Het afgelopen jaar zweerde ik bij Mailbox, de mail-app die het verwerken van e-mail met veegbewegingen gemakkelijk maakte. Sinds kort heb ik de app ingeruild voor Inbox by Gmail. Deze mail-app van Gmail werkt eveneens met veegbewegingen, maar presenteert je e-mail op logischere wijze. Inkomende berichten worden automatisch in mapjes verzameld, zoals aanbiedingen of sociaal. Mail kun je ook gemakkelijk snoozen en een herinnering instellen op een ander moment.

Inbox van Gmail

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Plex

Hoewel ik dit jaar veelgebruiker ben geworden van Netflix, was Plex mijn grootste ontdekking. Deze mediaspeler werkt met een web-app op je pc, maar is te besturen met deze app voor iPhone. Je lokale bestanden worden op Netflix-achtige manier gepresenteerd en je kunt video’s via wifi draadloos laten afspelen op je tv via Apple TV of Chromecast. Dat werkt snel, soepel en gemakkelijk.

Plex: Stream films, tv, nieuws

Plex Inc.

Gratis via App Store

Monument Valley

Zonder twijfel de beste iOS-game van dit jaar: Monument Valley. Het spel is al veelgeprezen, maar mag in dit lijstje niet ontbreken. Monument Valley ziet er schitterend uit: in kleine, kleurrijke levels moet je een prinses van A naar B brengen. Dat doe je door aan kraantjes te draaien en het level te vervormen. Monument Valley is een Escher-schilderij dat tot leven komt, waarbij zonder veel woorden te gebruiken toch een prachtig verhaal verteld wordt. Nooit eerder deed ik met zoveel liefde in-app aankopen als toen er nieuwe levels beschikbaar kwamen.

Monument Valley

ustwo games

€ 4,99 via App Store

Nuzzel

Volg je veel mensen op social media, dan wordt er gedurende de dag behoorlijk wat informatie op je afgevuurd. Wil je toch meekrijgen wat er speelt, dan biedt Nuzzel uitkomst. Deze app stuurt je een berichtje als meerdere mensen die je volgt over hetzelfde schrijven. Je kan meteen doortikken naar artikelen die gedeeld wordt, ideaal.

Nuzzel: News for Professionals

Nuzzel

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Wat waren jouw favoriete apps van afgelopen jaar? Laat het weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu