De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

‘Apple werkt aan speciale versie van iPadOS’ – dit is er anders

Piet-Jan Lentjes
28 april 2023, 10:31
2 min leestijd
‘Apple werkt aan speciale versie van iPadOS’ – dit is er anders

Volgens geruchten werkt Apple aan een speciale versie van iPadOS voor de iPad. Maar wat gaat er eigenlijk veranderen?

Lees verder na de advertentie.

Speciale versie van iPadOS komt eraan

Volgens het Twitter-account analyst941 komt er een speciale versie van iPadOS aan. De nieuwe software krijgt dan een aantal toffe functies erbij en ondersteunt meer soorten iPads. Een van deze iPads is een 14,1 inch model met een M3 Pro-chip.

Een kleine waarschuwing: dit nieuws moet je met een korreltje zout nemen. Het account van dit gerucht heeft al eerder voorspelt dat de iPhone 14 Pro een Dynamic Island zou krijgen, maar veel andere geruchten zijn er niet bekend gemaakt.

iPad Pro

Volgens de geruchten kan de iPad met deze speciale versie van iPadOS twee 6K-schermen (60 Hz) aansturen via Thunderbolt 4. Volgens de Twitteraar laat Apple de schermen door middel van een ‘daisy-chain’ verbinden. Hierbij wordt het externe scherm aangesloten op de iPad, en het tweede scherm wordt met het eerste beeld verbonden (een soort serieverbinding dus).

Een 14,1 inch iPad wordt dan de grootste iPad ooit. Tot nu toe was de 12,9 inch iPad Pro het grootste model. Deze speciale versie van de iPad krijgt dan waarschijnlijk wel een andere naam, bijvoorbeeld ‘iPad Ultra’ of ‘iPad Studio’ én de nieuwe versie van iPadOS.

Toch zijn verschillende Apple-kenners het nog niet zeker of de extra grote iPad er gaat komen. Display-analist Ross Young heeft al in december 2022 gezegd dat Apple niet meer van plan is om met een grotere iPad te komen. Dat terwijl hij eerder heeft gezegd dat Apple in 2023 een 14,1 inch iPad gaat uitbrengen.

WWDC 2023 komt eraan: onthulling iPadOS 17

Op 5 juni is het weer zover. Dan begint de jaarlijkse WWDC. Voor de meeste mensen is iOS 17 de belangrijkste aankondiging tijdens WWDC 2023. Maar Apple gaat ook deze speciale versie van iPadOS 17 introduceren.

wwdc 2023

Het is nog niet duidelijk hoe laat WWDC 2023 begint. Als we kijken naar het verleden dan zal de start waarschijnlijk om 19.00 uur zijn. Bij iPhoned gaan we uiteraard verslag doen van de WWDC-keynote. Zorg er dus voor dat je op 5 juni klaar zit!

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron afbeelding: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu