Apples eerste school voor app-ontwikkelaars opent vandaag haar deuren in Italië
Lars Paymans

Apple gaat de volgende generatie programmeurs opleiden op een nieuwe app-school in Napels, Italië. Vandaag beginnen 200 studenten daar met hun negen maanden durende opleiding.

Apple-school Italië officieel geopend

De plannen voor dit iOS App Development Center werden eerder dit jaar door Apple onthuld. In een achtergrondverhaal kijkt The Guardian vandaag naar de opening van de opleiding. Vierduizend mensen hebben zich aangemeld, waar er uiteindelijk 200 uit zijn gepikt. De tweehonderd -voornamelijk Italiaanse- studenten krijgen de meest recente iPhone, iPad en MacBook die ze gaan gebruiken om de beginselen van het programmeren van apps te leren.

Apple-school Italië

Het lesprogramma is helemaal gratis, dankzij een investering van Apple en de University of Naples Federico II. Het gebouw waar de cursus gegeven wordt, is een van de oudste universiteiten ter wereld, en werd in 1225 geopend. De lessen zullen volledig in het Engels gegeven worden en moet studenten de beginselen van iOS app-ontwikkeling meester maken.

Apple heef de klaslokalen zo vormgegeven dat het perfect aansluit op de lesstof. De ene helft van de klas bestaat uit kleine ronde tafels, terwijl de andere helft een lounge is waar ze kunnen ontspannen. Dit sluit aan bij het idee dat studenten in kleine groepjes samenwerken. Ook zullen ze het tegen elkaar opnemen om de beste apps te maken. De eerste helft van de cursus zal zich voornamelijk richten op software-ontwikkeling, terwijl de tweede helft design en het oprichten van een startup als focus heeft.

Later meer Apple-scholen in Europa?

Het idee voor deze opleiding in Italië kwam voort uit een gesprek tussen Apple CEO Tim Cook en de Italiaanse premier Matteo Renzi. De premier hoopt met deze nieuwe cursus de studenten onder te brengen bij lokale bedrijven. Hoewel dit het eerste iOS Development Center van Europa is, heeft Apple al gezegd dat er plannen zijn om dit verder uit te breiden naar andere Europese landen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.