De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Video: iPhone kwijt? Zo werkt de Zoek mijn-app

Michel van 't Klaphek
12 februari 2021, 19:30
2 min leestijd

Het is de nachtmerrie van iedere iPhone-bezitter: je peperdure telefoon kwijtraken. Via de Zoek mijn-app kun je het toestel echter proberen terug te vinden. In deze video laten we zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Video: Zo werkt de Zoek mijn-app van je iPhone

Sinds enige tijd heeft Apple de Zoek mijn iPhone- en Zoek mijn vrienden-app gecombineerd. De overkoepelende Zoek mijn-app verenigt de functies van beiden en is bijvoorbeeld ideaal wanneer je je iPhone kwijt bent. Dankzij dit programma kun je je telefoon namelijk op al je Apple-apparaten terugvinden.

iPhone kwijt? Zo vind je het toestel terug met de Zoek mijn-app

In bovenstaande video laat iPhoned-redacteur Wouter zien hoe het werkt. De Zoek mijn-app is simpel van opzet, maar beschikt stiekem over een hoop functies. De belangrijkste mogelijkheid is het via het kaartje kunnen terugzoeken van al jouw Apple-apparaten. Zoek mijn is dus niet alleen een uitkomst wanneer je iPhone kwijt is, maar ook als je Apple Watch ineens foetsie is.

Verder beschikt de app over de mogelijkheid om verloren apparaten een geluidje te laten afspelen. Deze optie is vooral ideaal wanneer je je iPhone in huis verloren bent, maar echt geen idee hebt waar hij ligt. Indien je toestel definitief kwijt is, kun je ‘m via de Zoek mijn-app altijd nog op afstand wissen. Dit is natuurlijk niet fijn, maar zo zorg je er wel voor dat criminelen er niet met jouw persoonlijke gegevens vandoor gaan.

Lees ook onderstaande artikelen om al je Apple-apparaten terug te vinden:

iPhoned op YouTube

We plaatsen wekelijks een nieuwe video op YouTube. De ene keer voelen we nieuwe Apple-producten aan de tand – zoals de peperdure AirPods Max-hoofdtelefoon – en andere keren duiken we dieper in een complex thema, zoals de komst van het 5G-netwerk.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal via de knop hieronder. Vergeet video’s ook geen duimpje omhoog te geven: daar help je ons namelijk enorm mee. Bedankt voor het kijken!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu