De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Video: bekijk Apple’s grappige WWDC-intro opnieuw

Rutger Otto
12 juni 2015, 18:01
1 min leestijd

Apple begon de WWDC-presentatie dit jaar met een geinig filmpje van wat er ‘achter de schermen’ afspeelde. Die video staat inmiddels op YouTube, zodat je er nogmaals van kunt genieten.

Lees verder na de advertentie.

WWDC-video

De Worldwide Developers Conference draait in principe om ontwikkelaars, maar Apple weet dat de hele wereld meekijkt, dus ook niet-programmeurs. Daarom houdt het bedrijf uit Cupertino deze presentatie altijd begrijpelijk voor iedereen. Dit jaar werd de keynote afgetrapt met een lollig filmpje over de voorbereidingen van de presentatie.

De video, genaamd ‘Backstage’, neemt je in vierenhalve minuut mee achter de schermen bij Apple. Volledig in scène gezet uiteraard. In het filmpje worden keynotes van bedrijven op de hak genomen die hun presentaties volstoppen met spektakel en daardoor nogal over de top zijn. Apple toont in deze parodie dat dat helemaal niet nodig is als je gewoon goede producten hebt.

wwdc video

Backstage

In Backstage speelt acteur Bill Hader (onder meer bekend van Saturday Night Live) de regisseur van ‘het WWDC-openingsnummer’. Hij wordt in het filmpje door de laatste oefeningen begeleid, voordat het spektakel kan beginnen. Daarbij kun je beroemdheden spotten, grappige grapjes richting bekende apps ontdekken (zoals Angry Birds) en zie je bijvoorbeeld allerlei Tim Cook-look-a-likes in een lift.

Tijdens de WWDC kondigde Apple onder meer iOS 9, OS X El Capitan en watchOS 2 aan. Dit zijn de nieuwe besturingssystemen voor Apple-apparaten die komende herfst beschikbaar komen. Wil je weten wat Apple niet aankondigde voor iOS 9, maar wat we wel kunnen verwachten, bekijk dan dit artikel. Enkele vernieuwingen van het nieuwe mobiele besturingssysteem kun je ook bekijken in ons previewfilmpje van iOS 9.

Lees meer over iOS 9

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu