De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

watchOS 6 videopreview: 4 functies die de moeite waard zijn

Florence Peeters
28 juni 2019, 15:11
2 min leestijd

Apple heeft eindelijk watchOS 6 onthuld en we zijn direct aan de slag gegaan met de eerste ontwikkelaarsbèta ervan. Check in deze video welke functies wat ons betreft de belangrijkste watchOS 6-vernieuwingen zijn.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de watchOS 6 videopreview

Eerder kon je al onze uitgebreide watchOS 6 preview lezen, maar nu geven we je ook alvast een kijkje in de keuken van Apples update voor de Apple Watch. Na enkele dagen testen zijn er een aantal functies en verbeteringen die er wat ons betreft bovenuit springen.

Let op: we hebben de eerste ontwikkelaarsbèta van watchOS 6 geïnstalleerd op een van onze Apples Watches. De eerste ontwikkelaarsbèta van een nieuwe iOS-versie is nog niet af, instabiel en bevat de nodige bugs. We raden het af om deze te installeren op je persoonlijke Watch.

Naast watchOS 6 toonde Apple tijdens WWDC 2019 ook iOS 13, macOS Catalina en het nieuwe iPadOS voor het eerst aan het grote publiek. Ondanks dat we nu weten wat we kunnen verwachten, duurt het nog even voordat watchOS 6 officieel beschikbaar is. De update rolt hoogstwaarschijnlijk in september uit.

Decibelmeter en Watch App Store

De Apple Watch krijgt er met deze update opnieuw een hoop gezondheidsfuncties bij. Daarin vallen met name de decibelmeter en de cyclustracker op. De decibelmeter houdt het geluidsniveau in de gaten en waarschuwt je als de omgeving te luid is, om gehoorschade te voorkomen. De cyclustracker helpt vrouwen met het bijhouden van hun menstruatie, symptomen en vruchtbaarheid.

Revolutionair is dat de Watch voortaan zijn eigen App Store heeft. In deze Watch App Store kun je vanaf je pols allerlei watchOS-apps downloaden, zonder dat je de bijbehorende iPhone-app hoeft te downloaden op je iPhone. De verwachting is dat er vanzelf meer specifieke Watch-apps verschijnen, omdat ontwikkelaars niet eerst een iOS-app hoeven te bouwen.

watchOS 6 preview: 4 functies die de moeite waard zijn

Meer over watchOS 6

Wil je meer weten over watchOS 6, check dan ook alvast welke watchOS 6-wijzerplaten er verschijnen. Of check onze uitgebreide uitleg van de nieuwe Activiteit Trends en hoe de decibelmeter je gehoor precies beschermt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu