De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Deze 3 video’s van iPhone 8 prototypes zijn de moeite waard

Rutger Otto
13 augustus 2017, 13:44
2 min leestijd
Deze 3 video’s van iPhone 8 prototypes zijn de moeite waard

Het wachten op de iPhone 8 is bijna voorbij. In september zullen we alles over de telefoon weten. Maar er is al veel informatie gelekt en deze YouTubers hebben al een iPhone 8-prototype te pakken.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 prototypes

Waarschijnlijk zal de iPhone 8 ons niet erg verrassen. De afgelopen maanden hebben we veel geruchten voorbij zien komen, waardoor we een aardig beeld denken te hebben van hoe de telefoon eruit zal zien.

De belangrijkste vernieuwing van de iPhone 8 zal het scherm zijn. Naar verwachting neemt die vrijwel de complete voorzijde in beslag. Dat betekent dat Apple voor het eerst sinds de eerste iPhone geen fysieke homeknop in het toestel zal verwerken. De knop zou volgens geruchten virtueel in het scherm zitten. Wat er met Touch ID gebeurt, is nog niet helemaal duidelijk. Mogelijk verhuist de vingerafdrukscanner naar de achterkant of ontgrendel je de telefoon met gezichtsherkenning via de camera aan de voorzijde.

iPhone 8 filmpjes

Die camera zou in een inkeping in het scherm verstopt zitten. Naast deze hap in het midden van het display zou het bereik en de acculading getoond worden. Door het scherm door te trekken naar de randen, is een groter display mogelijk in een kleinere behuizing. De iPhone 8 zou qua grootte dan ook tussen de iPhone 7 en iPhone 7 Plus in liggen.

Dat is ook te zien in filmpjes van prototypes die op YouTube te zien zijn. Enkele videomakers hebben dummy’s weten te bemachtigen die op de laatste geruchten zijn gebaseerd.

Marques Brownlee

Eén van hen is Marques Brownlee, misschien wel de bekendste YouTuber als het om nieuwe telefoons en geruchten gaat. In zijn video van een iPhone 8-model toont hij een witte variant. Aan de zijkanten is duidelijk de roestvrijstalen behuizing te zien. Brownlee geeft een heel duidelijke uitleg over wat je ziet en met video-effecten zet hij het scherm van de dummy aan.

Unbox Therapy

Unbox Therapy, ook een zeer populair YouTube-kanaal, toonde begin juli al een prototype van de iPhone 8. In zijn filmpje wordt de dummy vergeleken met de iPhone 7 en 7 Plus, zodat het formaat van het nieuwe toestel duidelijk wordt. Ook de Galaxy S8 van Samsung wordt er naast gehouden. Die telefoon heeft eveneens een groot display. De YouTuber houdt een helder verhaal over de iPhone 8 en zijn vermeende functies.

EverythingApplePro

Het YouTube-kanaal EverythingApplePro krijgt zijn model van een fabrikant van iPhone-hoesjes. Op basis van dit soort dummy’s kunnen accessoiremakers alvast hoesjes maken voor de nieuwe iPhone, voordat het toestel officieel is aangekondigd. In de video krijg je een indruk van de telefoon met verticale camera en een grotere powerknop. In dit model is echter geen uitsnede te zien in het display.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 8

Bron afbeelding: MKBHD
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu