De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Video: Zo werkt CarPlay in de praktijk

Rutger Otto
10 juli 2014, 12:09
2 min leestijd
Video: Zo werkt CarPlay in de praktijk

Apples CarPlay brengt iOS vanaf dit jaar naar het dashboard van de auto. Daar hebben we al een aantal demo’s van langs zien komen, maar hoe het systeem in praktijk werkt, zagen we tot nu toe niet. In een video van MotoMan zien we CarPlay daadwerkelijk in gebruik tijdens een testrit.

Lees verder na de advertentie.

MotoMan is een website en maakt video’s voor YouTube. De ‘gewone man’ neemt hierin een kijkje achter de schermen bij autofabrikanten. Dit keer is het programma op bezoek bij Hyundai om het nieuwe Sonata-model te gaan bekijken. Deze auto wordt voorzien van CarPlay in het dashboard – een mooi moment om dat ook meteen aan de tand te voelen dus.

CarPlay in een Hyundai

In de video zien we onder meer hoe de iPhone is aan te sluiten op het dashboard. Er is niet meer voor nodig dan een Lightning-kabel en een iPhone 5 (of nieuwer). De interface van je iPhone schakelt vanzelf over op CarPlay en op het dashboard verschijnt een CarPlay-icoontje.

Ook wordt het gebruik van Siri in de auto gedemonstreerd. Zo vraagt de presentator: “Hebben de Amerikanen hun wedstrijd gisteren gewonnen?” Het antwoord luidt: “De Amerikanen verloren nipt van Duitsland met 1-0”. Het antwoord is alleen te horen, want CarPlay werkt alleen met gesproken tekst, zodat je tijdens het rijden niet wordt afgeleid.

Veiliger en gebruiksvriendelijk rijden

CarPlay moet rijden dan ook veiliger en gebruiksvriendelijker maken. Alles werkt met stemcommando’s of via het touch-scherm. Inkomende berichten worden door Siri voorgelezen, waarna je kunt dicteren wat je terug wil sturen. Ook kun je handsfree bellen. Momenteel is er helaas nog geen Nederlandse Siri beschikbaar, maar daar wordt door Apple aan gewerkt.

In de video kun je de eerste beelden van CarPlay voorbij zien komen vanaf 3:50 minuten. Later komt het nog een aantal keer terug.

Lees meer over CarPlay

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu