De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Video: Piano spelen op de MacBook Pro Touch Bar

Rutger Otto
11 december 2016, 11:12
2 min leestijd

De meeste MacBook Pro-apps met Touch Bar-ondersteuning pakken het serieus aan met bewerkingsmogelijkheden en snelkoppelingen, maar ontwikkelaar Graham Parks zag wel lol in een keyboard boven het keyboard.

Lees verder na de advertentie.

Touch Bar Piano

Dat er meer mogelijk is met de Touch Bar dan alleen maar ondersteunende toepassingen, zagen we al toen een ontwikkelaar de gameklassieker Doom werkend kreeg. Nu is er een app voor de Touch Bar waarmee je piano kunt spelen op hele korte toetsen. En is het geluid van een piano niet je ding, dan kun je ook kiezen voor 127 andere instrumenten die in de app zijn opgenomen.

Maker van Touch Bar Piano, die je overigens hier gratis kunt downloaden (als je een nieuwe MacBook Pro hebt), is Graham Parks. Hij noemt zijn app nu een ‘speeltje’, omdat je er niet zo veel mee kunt. Zo is de app niet in staat om bijvoorbeeld op te nemen wat je speelt. Je drukt de toetsen in, je maakt muziek en daarna is het weg. Parks bouwde de app in een paar uur, boven dit artikel zie je hem in actie.

touch bar piano

Extra scherm

Touch Bar Piano volgt niet bepaald de regelgeving van Apple. Het bedrijf uit Cupertino zegt dat de Touch Bar gebruikt dient te worden als verlengstuk van het toetsenbord en trackpad, niet als een scherm. Toch is het geinig om te zien wat de mogelijkheden zijn als ontwikkelaars het wél als display gebruiken.

Handig voor muzikanten

Daarnaast zou deze app van Graham Parks best handig kunnen zijn voor muzikanten. Zij maken nu bijvoorbeeld muziek door hun toetsenbord of een extern instrument te koppelen, terwijl toetsen van een piano onder het scherm heel logisch zouden zijn met iets meer functies. “Als er vraag naar is, wil ik zo’n oplossing best maken voor andere muziek-apps”, zegt Parks tegen Mashable.

Lees het laatste nieuws over de MacBook Pro

Bron: Graham Parks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu