Video: Israëlische start-up ontwikkelt supersnelle telefoonoplader

De start-up StoreDot heeft een prototype telefoonoplader ontwikkeld die een smartphone in een halve minuut weer volledig van stroom kan voorzien. Het Israëlische bedrijf toonde de oplader tijdens een Microsoft-conferentie in Tel Aviv en is voornemens om hem in 2016 op de markt te brengen voor circa 30 dollar.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De supersnelle telefoonoplader komt voort uit een onderzoek dat werd gestart door de universiteit van Tel Aviv. De afgelopen tijd is StoreDot druk geweest met de ontwikkeling van biologische transistors die bestaan uit peptiden, organische verbindingen die in de natuur voorkomen en de bouwstenen van eiwitten zijn. Volgens de start-up kunnen deze er onder andere voor zorgen dat de oplaadtijd van smartphoneaccu’s wordt verkort.

Het prototype werkt vooralsnog alleen met de Samsung Galaxy S4, maar volgens StoreDot zal de telefoonoplader straks ook met andere toestellen – waaronder mogelijk de iPhone –  compatibel zijn. In de video hieronder zie je het accessoire in actie.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.