De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Video: YouTubers zagen roségouden MacBook in tweeën

Rutger Otto
22 april 2016, 15:37
2 min leestijd

De 12-inch MacBook is vernieuwd, maar hoe zit het apparaat er van binnen uit? Een YouTube-kanaal zoekt het uit door het scherm door te zagen.

Lees verder na de advertentie.

MacBook door midden

Altijd als Apple een nieuw product op de markt brengt, zijn er YouTubers die er de vreemdste dingen mee doen. Vaak worden iPhones onderworpen aan een droptest, in een bak water gelegd of gekeken hoe ver het toestel te buigen is. Nu er een nieuwe MacBook is, doen de YouTubers van What’s Inside er wel iets heel heftigs mee: ze zagen het scherm in twee.

Lees ook: Dit verwachten we van de MacBooks in 2016

Ook de video bestaat uit twee delen. Eerst wordt het scherm in tweeën gezaagd en daarbij valt op dat het display voor een lange tijd blijft ‘werken’. Dat wil zeggen, afgezien van de enorme scheur en verkleuringen in het beeld. Pas als het display ongeveer voor driekwart is doorgezaagd, valt hij helemaal uit. Het scherm wordt dan ook goed beschermd door onder meer een reflectielaag en een beschermlaag.

macbook door midden

Na het doorzagen van het scherm schroeven de mannen de onderkant van de notebook open. En dat ziet er interessant uit, want de computer wordt aangedreven door een setje chips dat kleiner is dan de iPhone 6. De rest van de binnenkant is helemaal ingericht om accu’s te stallen, die onderdelen nemen dan ook de meeste plek in.

12-inch Retina MacBook

De 12-inch Retina MacBook werd vorig jaar door Apple gepresenteerd. Het apparaat weegt nog geen kilo en is slechts 1,31 cm dik. Aan boord zijn alleen een USB-C-aansluiting en een poort voor de koptelefoon. Deze week werd het model van een update voorzien. Zo is hij nu in roségoud beschikbaar. Ook moet hij een stuk krachtiger en efficiënter zijn dan het vorige model. Voor het model met 256GB aan opslagruimte betaal je 1449 euro, het model met dubbel zoveel ruimte kost 1799 euro.

Lees meer over de MacBook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu