De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Video: bekijk de ‘iPhone 7 EarPods’ in actie

Rutger Otto
30 juli 2016, 13:37
2 min leestijd

In een nieuwe video zijn mogelijke iPhone 7 EarPods in actie te zien. Dit soort oortjes hebben we al vaker gezien op foto’s, maar niet eerder werkend in een filmpje.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 EarPods

Als we de (hardnekkige) geruchten over de iPhone 7 mogen geloven, moet het nieuwe toestel van Apple het zonder koptelefoonaansluiting doen. Althans, zonder 3,5mm jack. Koptelefoons kunnen er alsnog op aangesloten worden, maar dan via Bluetooth of de Lightningpoort van het toestel.

Mocht het echt zover komen, dan mogen we er vanuit gaan dat Apple oortjes meelevert die op de Lightningaansluiting passen. In het verleden kregen klanten altijd EarPods bij hun iPhone. Een andere mogelijkheid is echter dat Apple een dongle meelevert waarmee je oudere koptelefoons (met 3,5mm aansluiting) op het nieuwe toestel kunt aansluiten. In de video boven dit artikel kun je bekijken hoe de oortjes kunnen werken via de opening onderin het toestel.

iphone 7 earpods

Echt of namaak?

In de korte video, gepubliceerd door EverythingApplesPro, worden de oortjes getest met een iPhone 6S. In het filmpje wordt gezegd dat de oortjes daadwerkelijk iPhone 7 EarPods zijn, maar het is goed mogelijk dat het slechts namaak betreft. Zo ziet de aansluiting er wat ons betreft wat groot en goedkoop uit, iets wat niet helemaal rijmt met bijvoorbeeld de aansluiting van een iPhone-oplaadkabel.

Er is reden genoeg om sceptisch te zijn over de echtheid van deze EarPods, maar de video geeft alvast een goed beeld van hoe het kan werken. De maker van de video laat wat muziek horen van YouTube (wat nauwelijks te horen valt) en toont vervolgens dat de volumeknoppen in de bedrading prima werken.

Laat van je horen

Hoe sta jij tegenover deze oplossing van Apple? Laat het ons weten in de onderstaande poll of in de reacties onder dit artikel. Begin september zullen we weten hoe de iPhone 7 eruit komt te zien en wat Apple heeft bedacht. Mogelijk vindt de onthulling van het toestel plaats op 6 of 7 september.

Lees meer over de iPhone 7

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu