De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Video: iPhone 6S overleeft een uur onder water

Rutger Otto
27 september 2015, 11:07
2 min leestijd

De iPhone 6S en iPhone 6S Plus zijn door YouTubers al onderworpen aan val- en buigtesten, maar hoe goed kunnen de nieuwe toestellen van Apple tegen water?

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6S waterbestendig

Dat is precies wat YouTuber Zach Straley heeft getest. De iPhone 6S en de iPhone 6S Plus worden allebei in een bak met water gelegd en Straley checkt af en toe of alles het nog doet. Na een uur in het water te hebben gelegen, haalt hij de toestellen uit het water. Hij droogt ze af en checkt of ze nog werken.

Het idee van Straley was uitzoeken welk toestel beter waterbestendig is: de normale iPhone 6S of de Plus-variant. Een verschil is echter niet te zien en enigszins verrassend: na een uur in het water werken beide modellen nog prima. Nergens is waterschade te bekennen. Het scherm doet het en ook Force Touch heeft nergens onder geleden. Verder zijn ook de knoppen van de iPhones nog in tact en doen ze wat ze moeten doen. Onder de lens van de camera is geen water gekomen, dus zelfs foto’s en video’s maken kan nog.

iphone 6s waterbestendig

Wat de video niet laat zien

Een paar dingen toont de video van Zach Straley helaas niet, bijvoorbeeld of de speakers het hebben overleefd. In de comments op YouTube laat Straley echter wel weten dat de speakers ‘het perfect doen’. Verder ligt hij toe dat Touch ID het eveneens nog doet, iets wat ook niet in het filmpje getoond wordt. Inmiddels heeft Straley op Twitter ook toelichting gegeven over twee andere zaken die nog onduidelijk bleven: de Lightning-poort en de koptelefoonaansluiting. Volgens de YouTuber doen ook die het nog uitstekend.

Het is een prestatie dat de telefoons een uur in een bak water overleven. Daarmee lijken de iPhones beter waterbestendig dan ooit, al maakt Apple daar zelf geen reclame voor. Waarschijnlijk vindt het bedrijf het alsnog een slecht idee om de smartphones in aanraking met water te laten komen.

Lees meer over de iPhone 6S

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu