De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Video: Zo ziet een werkende iPhone 6 kloon eruit

Rutger Otto
25 juli 2014, 8:51
2 min leestijd
Video: Zo ziet een werkende iPhone 6 kloon eruit

Er is al een iPhone 6 kloon op de markt, zonder dat we officieel weten hoe de iPhone 6 eruit komt te zien. De Wico6 lijkt op de dummy’s die we al hebben gezien, maar deze functioneert ook nog.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 kloon

YouTuber Danny Winget is in handen van de iPhone 6 kloon en toont in een video hoe het toestel oogt en werkt. Hij heeft de 4,7-inch versie in handen, wat één van de twee nieuwe iPhone modellen moet zijn. De andere is met 5,5-inch nog groter. In de video vergelijkt Winget de Wico6 met een iPhone 5S en andere toestellen, waaronder de concurrent Samsung Galaxy S5, die iets groter is dan de iPhone 6 kloon.

iPhone 6 Clone Unboxing and Hands-On (Wico 6) in 4K

Het lijkt alsof het toestel iOS 8 draait, maar het is slechts een zwaar aangepaste versie van Android 4.2.2. Qua specificaties is het overigens niet zo’n fantastische kloon. Zo heeft het scherm slechts een resolutie van 960 x 540 en wil de camera niet overtuigen. Danny Winget is in elk geval enthousiast over hoe het toestel aanvoelt en zegt dat het model zelfs voor mensen met kleine handen nog best met één hand te bedienen is.

iPhone 6 geruchten

Dit is echter nog steeds niet de real deal. De iPhone 6 kloon is gebaseerd op mockups en geruchten die we eerder al hebben gezien. Zo is het toestel dunner dan de iPhone 5S en heeft het afgeronde schermranden. Ook de knoppen zijn verplaatst voor een betere houding: de powerknop zit niet meer bovenop maar rechts aan de zijkant. De volumeknoppen zijn rechthoekig geworden, in plaats van rond.

Dat de iPhone 6 er daadwerkelijk zo uit komt te zien, is puur speculatie. Apple kondigt haar nieuwe vlaggenschip waarschijnlijk in september aan. Tot die tijd zijn deze video en deze kloon het meest gedetailleerde gerucht tot nu toe.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu