De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Video: iPhone 6 vergeleken met een Galaxy Note 3

Rutger Otto
18 juni 2014, 16:02
2 min leestijd
Video: iPhone 6 vergeleken met een Galaxy Note 3

De opvolger van Apples iPhone 5S vlaggenschip, de iPhone 6, komt waarschijnlijk in twee formaten die beide groter zijn dan we gewend zijn. Naar verluidt presenteert Apple in september een 4,7-inch model én een 5,5-inch versie. In een video worden de nieuwe mobiele apparaten vast met elkaar en een Galaxy Note 3 vergeleken.

Lees verder na de advertentie.

De 5,5 inch iPhone 6 is enorm

Wat valt meteen op? De 5,5 inch iPhone 6 is groot. Echt groot. Hoewel het scherm kleiner is dan die van een Galaxy Note 3 (5,7 inch), is de iPhone 6 langer. Dat komt omdat Apple een vingerafdrukscanner en homeknop onder het scherm kwijt moet. Toen de 4,7 inch iPhone 6 met andere toestellen van hetzelfde formaat werd vergeleken, viel eveneens op dat Apples telefoon langer was. Voor iPhone gebruikers die een iPhone 5 of 5S gewend zijn, is de overstap ineens wel heel groot.

The iPhone 6 & iPhone 6 Plus Mockup!

De 5,5 inch iPhone 6 dummy werd nog niet eerder vergeleken met toestellen van andere partijen. Het YouTube-kanaal TechSmartt heeft een dummy van de 5,5 inch iPhone 6 in handen en vergelijkt het apparaat met de Samsung Galaxy Note 3. Daarmee is goed te zien hoe Apples phablet zich verhoudt ten opzichte van zijn belangrijkste concurrent.

Veranderingen op de iPhone 6

De vermeende 5,5 inch iPhone 6 is dun en heeft meer afgeronde hoeken. Hij zou ook weinig wegen. De aan/uit-knop wordt van de bovenkant verplaatst naar de zijkant, een vernieuwing die waarschijnlijk ook in de 4,7 inch iPhone 6 wordt doorgevoerd. Toch doet het formaat van de 5,5 inch iPhone 6 veel stof opwaaien. Hij is groter dan de Galaxy Note 3 en dus ook groter dan de LG G3. Veel mensen vinden dat al te grote toestellen. Het is dus maar de vraag of Apple-fans erop zitten te wachten.

Gisteren doken nog foto’s op van een iPhone 6 dummy die met een HTC One M8 werd vergeleken. Op die foto’s is te zien dat de iPhone 6 in de kleur Space Gray beschikbaar is.

Lees meer over de iPhone 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu