De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Bekijk de eerste trailer voor Steve Jobs: The Man in the Machine

Rutger Otto
25 juli 2015, 16:03
2 min leestijd

Er is al een film over het leven van wijlen Apple-ceo Steve Jobs gemaakt, er komt een nieuwe biopic aan, maar er is ook nog een documentaire onderweg. Van Steve Jobs: The Man in the Machine is nu een eerste trailer verschenen.

Lees verder na de advertentie.

Steve Jobs: Man in the Machine

“Laten we samen geschiedenis schrijven vandaag.” Het zijn de eerste woorden die je Steve Jobs in de trailer ziet zeggen. Hij kreeg gelijk, want de introductie van de eerste iPhone veranderde alles. Vandaag de dag gebruikt iedereen een telefoon zonder fysieke knopjes, toentertijd was dat nog verre van normaal.

De film Man in the Machine is geen speelfilm, zoals het eerder verschenen Jobs (met Ashton Kutcher als de Apple-topman) of het in 2016 verschijnende Steve Jobs, geregisseerd door Danny Boyle met acteurs als Michael Fassbender en Kate Winslet. Man in the Machine is een documentaire van Alex Gibney, de Oscarwinnende filmmaker die laatst nog een docu maakte over Scientology, genaamd Going Clear: Scientology and the Prison of Belief.

man in the machine

Eerste trailer

Uit deze eerste trailer van de film blijkt al dat Alex Gibney beide kanten van Jobs toont: zowel de techvisionair als de lastige man. Apple-topman Eddy Cue heeft de film al gezien en noemde de film ‘een inaccurate film die met slechte bedoelingen is gemaakt’. Volgens hem is het geen goede verbeelding van de Steve Jobs die hij kende.

De documentaire zal ongeveer twee uur duren en komt in oktober uit in de Verenigde Staten. Een Nederlandse releasedatum is onbekend, waarschijnlijk zal hij online te huur of te bekijken zijn. Man in the Machine komt dus eerder uit dan de film Steve Jobs. De eerste (veelbelovende) trailer daarvan kun je hier bekijken. Wil je meer lezen over Steve Jobs, dan kun je terecht op onze speciale spotlightpagina.

Lees het laatste Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu