De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Video: Tim Cook over AR en beschikbaarheid van de iPhone X

Rutger Otto
24 oktober 2017, 15:14
2 min leestijd

De ceo van Apple gaf een interview aan BuzzFeed News. Daarbij ging Tim Cook in op mogelijke iPhone X-tekorten: “We werken zo hard als we kunnen aan nieuwe exemplaren.”

Lees verder na de advertentie.

Tim Cook over iPhone X

Apple opende afgelopen week zijn nieuwe winkel in Chicago. “De eerste van een nieuwe generatie vestigingen wereldwijd”, zegt hoofd retail Angela Ahrendts. Ter gelegenheid van die opening kreeg BuzzFeed News kort de tijd om Tim Cook en Ahrendts te interviewen.

Veel nieuwe informatie over de iPhone X biedt Cook niet, maar hij gaat in op de mogelijk slechte beschikbaarheid ervan. “We zien wel wat er gebeurt”, zegt hij. “We werken zo hard als we kunnen om er zoveel mogelijk te maken.”

ar-bril apple

Een iPhone X kopen kan vrijdag, een week later worden de eerste bestellingen geleverd. Een losse iPhone X kost vanaf 1159 euro. Het is de vraag hoeveel exemplaren er bij aanvang beschikbaar zijn. Wil je liever een ander model? Bekijk welke iPhone het beste bij je past.

Augmented reality

Een groot deel van het gesprek gaat over augmented reality. Met de komst van iOS 11 is het mogelijk om gebruik te maken van apps die werken met ARKit. Dat is het platform van Apple voor AR. Dat Cook een groot voorstander is van augmented reality, is geen geheim. Journalist Nicole Nguyen vroeg hem wat de toegevoegde waarde van de techniek is, afgezien van retail- en gaming-mogelijkheden.

“Het mooie van AR is dat je er verschillende dingen mee kunt doen in je leven”, zegt Cook. Dat kunnen we ons nu misschien nog lastig voorstellen, daarom vergelijkt hij het met de App Store. “Toen we daarmee kwamen in 2008 zeiden veel mensen: ‘Ach, die mobiele apps, daar ga ik vast niets van gebruiken’. En nu kun je je niet voorstellen hoe het leven er zonder apps uitziet.”

Cook verwacht dezelfde impact van augmented reality. “Het verandert hoe we winkelen, hoe we entertainment consumeren, hoe educatie werkt. Het vult de echte wereld aan, maar vervangt hem niet.”

Lees ook ons interview met app-ontwikkelaars: “ARKit-platform is baanbrekend”

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu