De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Video: Apple jaagt op Android-gebruikers met deze reclamecampagne

Erwin Vogelaar
29 mei 2017, 20:25
2 min leestijd

In de nieuwste Apple-reclamecampagne opent het bedrijf de jacht op Android-gebruikers. De Switch to iPhone-reclames laten zien hoe makkelijk het is om over te stappen.

Lees verder na de advertentie.

Switch to iPhone-reclames

Apple zet de jacht op Android-gebruikers door. Na eerder de app Move to iOS in de Play Store te plaatsen, lanceert het bedrijf nu een hele reclamecampagne. De campagne heet ‘Switch to iPhone’. In de korte video’s is de rechterhelft van het scherm gereserveerd voor ‘iPhone’ en de linkerhelft voor ‘jouw telefoon’. Mensen bewegen in de video’s van links naar rechts, om de overstap naar iPhone te visualiseren.

Elke video is steeds duidelijker een steek naar Android. In de eerste video, die je hierboven ziet, blijft Apple nog vriendelijk. Mensen springen vrolijk van links naar rechts, omdat het zo makkelijk is om over te stappen. ‘It’s that easy’ stelt de reclame met een link naar de switch-website van Apple. De tweede reclame is al iets gemener, door de ‘andere telefoon’ haperend weer te geven. De iPhone is wel lekker soepel. Met de derde reclame doet Apple geen eens moeite meer om te verbergen dat de campagne om Android gaat. In deze video maakt het bedrijf namelijk de beveiliging van Googles besturingssysteem belachelijk.

https://youtu.be/AszkLviSLlg

Het is niet de eerste keer dat Apple zichzelf aanprijst door anderen te bekritiseren. De oude reclamecampagne ‘Get a Mac’ is daar een bekend voorbeeld van. In deze reclames praatte de belichaming van een Mac, jong en hip, met een wat oudere en onhandige pc.

Zelf overstappen naar een iPhone

Wil je zelf overstappen van een Android-toestel naar een iPhone? Dan download je bovenstaande app om je contacten mee te nemen. Om je verder te helpen hebben we alles wat je moet weten over overstappen van Android naar iPhone.

Lees ook: Deze 7 dingen kan iOS van Android leren

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu