De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Video van de week: handige tips voor Signal

Michel van 't Klaphek
5 februari 2021, 19:30
2 min leestijd

WhatsApp verliest aan terrein en steeds meer mensen stappen over op Signal, een alternatieve chat-app die bewuster met jouw privacy omgaat. In deze video staan we stil bij enkele handige tips voor Signal.

Lees verder na de advertentie.

Video: de beste tips voor Signal

Signal kan alles wat WhatsApp kan, maar dan zonder een grote hap uit je privacy te nemen. De chat-app kijkt in tegenstelling tot WhatsApp namelijk niet mee in je telefoonboek, met wie je contact hebt en wat voor telefoon je hebt. Het enige dat Signal nodig heeft, is een telefoonnummer.

Signal voor beginners: 5 tips voor het privacybewuste WhatsApp-alternatief

Ben je een nieuwe Signal-gebruiker? Kijk dan bovenstaande video eventjes, want in vogelvlucht behandelen we enkele tips om het chatten net iets fijner te maken. Van het inschakelen van de donkere modus, het verder opschroeven van je privacy tot aan het automatisch verwijderen van berichten: alles komt voorbij.

We hebben daarnaast een geschreven versie van deze video gemaakt. Hierin vind je niet alleen meer tips, maar ook uitgebreide instructies om alle besproken functies in te stellen. Zitten je vrienden niet op Signal? Probeer dan Telegram eens. Deze app is privacybewuster dan WhatsApp, maar wel net iets minder dan Signal.

→ Signal beginnersgids: 8 tips voor nieuwe gebruikers
→ Telegram beginnersgids: 7 tips om alles uit de chat-app te halen

Volg ons op YouTube

Wij plaatsen wekelijks een nieuwe video op YouTube. De ene keer voelen we nieuwe Apple-producten aan de tand – zoals de peperdure AirPods Max-hoofdtelefoon – en andere keren duiken we dieper in een complex thema, zoals de komst van het 5G-netwerk. Ook delen we regelmatig handige trucjes om nét iets meer uit je smartphone te halen, bijvoorbeeld deze video met daarin tips voor Signal.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal via de knop hieronder. Vergeet video’s ook geen duimpje omhoog te geven: daar help je ons namelijk enorm mee. Bedankt voor het kijken!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu