De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Dit valt op aan de eerste trailer van de nieuwe Steve Jobs-film

Gijs Ettes
18 mei 2015, 9:10
2 min leestijd

Universal Pictures heeft de eerste bewegende beelden van de nieuwe Steve Jobs-film online gezet. We zetten op een rijtje wat opvalt aan de trailer.

Lees verder na de advertentie.

Hooggespannen verwachtingen

Regisseur Danny Boyle is niet de eerste die het aandurft om een film over Steve Jobs te maken na de dood van de medeoprichter en topman van Apple. In 2013 deed Joshua Michael Stern al een poging, maar zijn film Jobs (met Ashton Kutcher in de hoofdrol) werd op zijn zachtst gezegd lauw ontvangen.

De nieuwe Steve Jobs-film wordt gemaakt door Boyle, die we kennen van toppers als Trainspotting, Slumdog Millionaire en 28 Days Later. De verwachtingen van de film zijn hooggespannen, temeer omdat het script wordt geschreven door Aaron Sorkin (The Social Network, Moneyball) en is gebaseerd op de biografie van Walter Isaacson. Wordt dit de ultieme film over Steve Jobs?

Eerste trailer maakt nieuwsgierig

Een goed antwoord op die vraag geeft de trailer natuurlijk niet, al maken we in de korte video wel kennis met de hoofdrolspelers van de film. Zoals bekend kruipt Michael Fassbender in de huid van Jobs, en hoewel de Duitser prima kan acteren, lijkt hij niet bepaald op de oud-topman van Apple. In de teaser zien we verder Seth Rogen voorbijkomen als Steve Wozniak, Jeff Daniels als John Sculley en Kate Winslet als Joanna Hoffman, de voormalige marketingbaas van Apple.

nieuwe steve jobs-film

In het grootste deel van de trailer zien we Fassbender in de rol van Jobs, en horen meerdere quotes van hemzelf en andere acteurs in de film (waaronder Wozniak, die zich hardop afvraagt wat Jobs eigenlijk wél kan). In het laatste deel van de video zien we Jobs opkomen tijdens één van zijn keynotes, waarna wordt ingezoomd op de andere hoofdrolspelers van de film.

Release Steve Jobs-film

Vanaf 9 oktober draait de nieuwe Steve Jobs-film in de Amerikaanse bioscopen. In België wordt de film op 6 januari 2016 verwacht, maar een Nederlandse release is nog niet bekend.

Lees meer over Steve Jobs

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu