Dit najaar kun je ‘m downloaden: macOS 11 Big Sur. De grootste Mac-update sinds OS X gaat de Mac flink vernieuwen. In deze video blikken we vooruit op de zes grootste functies van Big Sur.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Video: macOS (11) Big Sur-functies

Later dit jaar rolt Apple software-updates uit voor al zijn producten. Nadat we vorige week iOS 14 al bespraken is dit keer macOS Big Sur aan de beurt. De opvolger van macOS Catalina (10.15) slaat meerdere stapjes en krijgt direct versienummer 11 mee. Terecht, want het is een bomvolle update.

In bovenstaande video staan we stil bij de belangrijkste toevoegingen, want alle vernieuwingen opnoemen is onbegonnen werk. De meest in het springende vernieuwing kom je tegen zodra je je Mac hebt opgestart: vrijwel alle apps hebben een nieuw design. Onder meer de Foto’s-, Bestanden- en Notities-app zijn opnieuw vormgegeven.

Datzelfde geldt voor de app-iconen. Alle icoontjes zijn in een fris jasje gestoken en vierkant gemaakt, waardoor het geheel een verzorgde indruk maakt. Ook de Dock aan de onderkant is vernieuwd, want die zweeft voortaan een beetje, net zoals in iOS 14 en iPadOS 14. Tot slot bespreken we in de video ook de compleet vernieuwde versie van Safari en overige verbeteringen van macOS 11.

Lees ook
Overzicht: de belangrijkste vernieuwingen in macOS Big Sur

Overzicht: de belangrijkste vernieuwingen in macOS Big Sur

Nieuws Michel van ‘t Klaphek · 24 juni 2020
macOS 11 video

Meer over macOS 11

Dit najaar brengt Apple de definitieve versie van macOS Big Sur uit. De meeste Macs die momenteel op Catalina draaien, kunnen de update dan (gratis) meepakken. Alleen oudere modellen, vooral uit 2013 en 2014, vallen buiten de boot. Voordat de definitieve versie van Big Sur verschijnt brengt Apple nog een publieke bèta uit.

Lees ook
Deze Macs krijgen de update naar macOS Big Sur

Deze Macs krijgen de update naar macOS Big Sur

Nieuws Wouter Nijsen · 23 juni 2020

Geïnteresseerde Mac-gebruikers kunnen hiermee alvast kennismaken met alle vernieuwingen. Let wel op, want zo’n publieke bèta kan bugs en andere kinderziektes bevatten. Via onze app, nieuwsbrief en site houden we je op de hoogte zodra Apple de Big Sur-bèta uitbrengt.

iPhoned op YouTube

We plaatsen wekelijks een video op ons YouTube-kanaal. De ene keer is het een praktische tip om meer uit een app te halen, de andere keer voelen we een nieuw product aan de hand. Abonneer je op ons kanaal om geen enkele video van iPhoned te missen!

Het laatste nieuws over macOS Big Sur

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.