De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

’15-inch MacBook Pro 2018 kan hitte van nieuwe processor niet aan’

Lars Paijmans
18 juli 2018, 8:57
2 min leestijd

Een YouTuber laat zien dat de gloednieuwe 15-inch Macbook Pro 2018 moeite heeft met de hitte die de nieuwe processor veroorzaakt. Gaat dit voor problemen zorgen?

Lees verder na de advertentie.

‘MacBook Pro 2018 processor kan hitte niet aan’

Apple gooide vorige week hoge ogen met de onthulling van de nieuwe MacBook Pro’s. Naast een aantal kleinere verbeteringen zijn de nieuwe laptops uitgerust met een verbeterde SSD en krachtige nieuwe processors van Intel, die de prestaties een flinke duw in de rug geven.

MacBook Pro 2018 processor

Vooral de grotere 15-inch MacBook Pro doet dit dankzij een i9-processor, die niet op de 13-inch versie aanwezig is. YouTuber Dave Lee (een bekende naam als het op het reviewen van techproducten aankomt) uit zijn zorgen hierover in een nieuwe video. Daarin laat hij zien dat de MacBook Pro noodgedwongen zijn prestaties beperkt na een paar seconden intensieve taken uit te voeren.

“Na een paar seconden werken in Adobe Premiere wordt de kloksnelheid terug geschaald om de temperatuur naar beneden te brengen”, legt Lee uit. Hierdoor gaat de kloksnelheid van 2,9GHz naar beneden naar 2,2GHz, wat een merkbaar verschil in prestaties geeft.

‘Potentie van processor gaat verloren’

Lee concludeert dan ook dat de potentie van deze krachtige CPU verloren gaat in de behuizing van deze MacBook Pro, die simpelweg niet goed de hitte kan ventileren. Om het verschil te illusteren renderde hij twee video’s in Adobe Premiere: een in zijn kantoor en de andere in een vriezer om de MacBook extern te koelen. Door dit te doen daalde de rendertijd van 40 naar 27 minuten.

Apple is natuurlijk niet de enige die met hitte in laptops te maken heeft, al lijkt Lee een terecht punt te maken dat de 15-inch MacBook Pro 2018 wel erg veel inlevert op dit gebied. De test van de YouTuber gaat wel slechts om één app, wat het onduidelijk maakt hoe erg het probleem is bij andere apps.

De nieuwe MacBook Pro 2018 is vanaf nu beschikbaar als 13-inch en 15-inch model. Je leest er alles over in het onderstaande overzicht.

Lees ook: Alles over de nieuwe MacBook Pro 2018

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu