De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘MacBook Pro 2018-gebruikers klagen over krakende speakers’

Michel van 't Klaphek
8 augustus 2018, 20:29
2 min leestijd

Sommige MacBook Pro-2018 gebruikers hebben last van problemen met de speakers. Wanneer zij naar muziek luisteren of een film kijken, kraken de speakers af en toe. Apple heeft het probleem nog niet erkend.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Pro 2018 krakende speakers

De speakers van de onlangs uitgekomen MacBook Pro 2018 zijn groter en beter dan ooit tevoren, maar niet alle gebruikers hebben hier plezier van. Een groeiende groep heeft namelijk last van slecht werkend geluid. Tijdens het kijken van een film of luisteren naar muziek kraken de speakers namelijk af en toe. Het probleem doet zich voor bij zowel de 13 inch- als 15 inch-versie.

Er staan inmiddels tientallen video’s van dit probleem op YouTube. Bij de één begint de speaker te storen bij het afspelen van een YouTube-video, terwijl een ander het probleem alleen ervaart in iTunes. Weer andere video’s geven aan dat de speakers raar beginnen te doen wanneer je Windows 10 via Boot Camp draait.

Als mogelijke oorzaak wordt de T2-chipset genoemd, die door Apple zelf is gemaakt. Het bedrijf uit Cupertino heeft nog niet gereageerd op de ophef, maar is misschien wel op de hoogte van de problemen. Diverse MacRumors-bezoekers laten namelijk weten dat het probleem is opgelost in de meest recente versie van de macOS Mojave-bèta.

Geen soepele landing voor MacBook Pro 2018

Het zit de MacBook Pro 2018 niet mee in de eerste paar weken na lancering. Eerder bleek al dat de laptop moeite heeft met de hitte die wordt opgewekt door de processor. Het bedrijf bracht toen binnen een paar dagen een fix uit.

Het is overigens niet de eerste keer dat de MacBook Pro wordt geplaagd door speakerproblemen. Het 2016-model had namelijk last van de Boot Camp-bug. Gebruikers die Windows 10 via het hulpprogramma van Apple draaiden, hadden ook last van krakende speakers. Deze geluiden konden zelfs permanente schade veroorzaken aan de boxen.

Gelukkig lijkt het probleem dit keer minder ernstig, omdat het kraakgeluid niet continu doorgaat. Het is daarom waarschijnlijk dat een software-update voldoende is om het probleem te fixen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu