De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

MacBook Pro 2016 videoreview: de plus- en minpunten op een rijtje

Lars Paijmans
9 december 2016, 21:01
2 min leestijd

Apple sluit 2016 wat productaankondigingen af met de MacBook Pro 2016, een gloednieuwe MacBook die vooral door de Touch Bar hoge ogen gooit. Wij hebben hem inmiddels uitgebreid kunnen testen en in deze MacBook Pro 2016 videoreview maken we de balans op: is deze laptop zijn hoge vraagprijs waard?

Lees verder na de advertentie.

Bekijk onze MacBook Pro 2016 videoreview

Eerder deze week kon je in onze geschreven review van de MacBook Pro al lezen dat de MacBook Pro een geweldige laptop is, waar het nodige op aan te merken valt. Zo zijn we enerzijds onder de indruk van het vernieuwde design, dat dichtbij de kern van het herkenbare MacBook-uiterlijk blijft, zonder verouderd te ogen. Ook de grotere toetsenbordtoetsen en het grote trackpad zijn geweldig: omdat het trackpad niet registreert als je er met je handpalm op rust zit hij niet in de weg, terwijl je meer ruimte hebt om de cursor te bewegen als je dat nodig hebt.

MacBook Pro 2016 videoreview

Aan de andere kant vraagt Apple met een vanafprijs van €1.999,- wel erg veel voor een 13-inch MacBook Pro met Touch Bar. Natuurlijk, de Touch Bar ziet er een stuk futuristische uit dan een rij met functietoetsen, maar veel functioneler is deze nog niet. We zijn dan ook erg benieuwd wat ontwikkelaars en Apple zelf in de toekomst nog kan doen met de Touch Bar om het echt een verbeterde versie van de functietoetsen te maken.

MacBook Pro, is hij je geld waard?

Daarnaast gaan veel mensen vallen over het gebrek aan poorten op de MacBook Pro 2016. Zoals je in onze MacBook Pro 2016 videoreview kunt zien, heeft de MacBook vier usb-c-ingangen, een traditionele koptelefoonaansluiting en meer niet. Je bent dus bijna verplicht om een of meerdere kabels of adapters te kopen om je huidige gadgets met deze MacBook te verbinden. Als voorbeeld: zelfs als je de iPhone 7 of iPad Pro wil opladen heb je een nieuwe kabel nodig of een adapter.

Ben je na het kijken van onze MacBook Pro 2016 videoreview enthousiast geworden? Kijk dan in onze prijsvergelijker voor alle MacBook Pro 2016 aanbiedingen. Abonneren op ons YouTube-kanaal kan natuurlijk ook, zodat je meteen ziet als we weer een nieuwe video voor je hebben gemaakt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu