De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Lily Camera: selfiedrone die je volgt en werkt met iOS

Gijs Ettes
13 mei 2015, 14:10
1 min leestijd

Drones zijn allang niet meer puur alleen voor militaire doeleinden, maar worden ook voor consumenten steeds interessanter. De Lily Camera is een drone uitgerust met een full-hd-camera, die je volgt en samenwerkt met een iOS-app.

Lees verder na de advertentie.

Lily Camera volgt je op de voet

Deze zogenaamde selfiedrone heeft als interessante functie dat hij je (mits volledig opgeladen) twintig minuten kan volgen terwijl je bijvoorbeeld een berg afraast op een snowboard of een wilde rivier bedwingt met een kayak. De Lily Camera brengt je van alle kanten in beeld met foto’s (maximaal 12 megapixels) en video. Dat laatste kan in 1080p met een framerate van 60 beeldjes per seconde. Video’s kunnen ook in slowmotion worden vastgelegd, al daalt de resolutie dan naar 720p.

lily camera selfiedrone

De drone volgt je op minimaal 1,75 meter en maximaal 15 meter en heeft een gemiddelde snelheid van ongeveer 25 kilometer per uur. Het opladen van de accu duurt om en nabij twee uur. Als gebruiker moet je overigens wel een gps-tracker om je pols dragen, die gelukkig (net als de drone zelf) waterbestendig is. Met de tracker kun je Lily bedienen en foto’s maken. Dat kan ook met de iOS-app, die tevens een livestream toont van wat de drone filmt.

Via de officiële website kun je de Lily Camera reserveren voor 499 dollar. De uiteindelijke retailprijs van de selfiedrone bedraagt 999 dollar.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu