De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Video: Unboxing van LG UltraFine 5K Display met MacBook Pro

Rutger Otto
24 november 2016, 21:32
2 min leestijd

De bekende YouTuber Marques Brownlee pakt het scherm uit wat LG in samenwerking met Apple maakte en test hem met zijn nieuwe MacBook Pro.

Lees verder na de advertentie.

LG UltraFine 5K Display unboxing

Het lijkt erop dat Apple gestopt is met het maken van schermen om op de Mac Pro of MacBook (Pro) aan te sluiten. In juni van dit jaar werd al bekend dat Apple stopte met de verkoop van het Thunderbolt Display, maar toen waren er nog verwachtingen voor een nieuwe monitor van Apple. Tijdens het Mac-event eind oktober werd een scherm gepresenteerd, maar dan gemaakt door LG (in samenwerking met Apple).

YouTuber Marques Brownlee heeft het scherm ontvangen en maakte er een interessante unboxing-video van, waarin hij de monitor ook direct even koppelt aan zijn nieuwe MacBook Pro met Touch Bar. In krap zes minuten praat Brownlee je bij over de aansluitingen en de functies van het scherm.

In de doos zit een voedingskabel om het UltraFine 5K Display van stroom te voorzien en een Thunderbolt 3-kabel. Daarmee verbind je het scherm aan de MacBook Pro. De laptop wordt dan ook meteen opgeladen. Verder wordt een onderdeel meegeleverd om het display direct aan een muur te bevestigen. Uit de video blijkt niet dat het apparaat een manier heeft om kabels mooi weg te werken.

lg ultrafine

Simpele aansluiting

Marques Brownlee laat in zijn filmpje zien dat het gemakkelijk is om de monitor aan te sluiten en aan een MacBook Pro te koppelen. Daarnaast test hij een aantal functies, bijvoorbeeld of de helderheid van het scherm is aan te passen en hoe de ingebouwde speakers klinken. Over het ontwerp van de monitor horen we Brownlee echter niet. Het scherm is namelijk wel in samenwerking met Apple gemaakt, maar oogt niet in lijn met Apples design.

De displays zijn te bestellen via Apple, maar ze zijn niet goedkoop, al zijn ze tot eind van het jaar afgeprijsd. De UltraFine 4K kost nu 561 euro (in plaats van 749 euro) en de 5K-variant is voor 1049 euro te koop (in plaats van 1399 euro).

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu