De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Bekende YouTuber: ‘3,5mm jack is laatste bejaarde poort in iPhone’

Rutger Otto
24 januari 2016, 11:12
2 min leestijd

De populaire YouTube-videomaker Marques Brownlee (ook bekend als MKBHD) reageert op de geruchten dat Apple met de koptelefoonaansluiting in de iPhone 7 zou stoppen.

Lees verder na de advertentie.

Koptelefoonaansluiting iPhone verdwijnt

Eén van de meestbesproken geruchten die rondgaan over de iPhone 7, is dat de 3,5mm jack-aansluiting zou verdwijnen. Apple zou de poort weghalen om het toestel dunner te maken en gebruikers moeten hun koptelefoons dan inpluggen via de Lightning-poort. Op iPhoned schreven we al een artikel over waarom dat niet per definitie erg zou zijn.

Nu schijnt ook techvlogger Marques Brownlee zijn licht over de kwestie. Hij legt goed uit wat de plannen van Apple kunnen zijn. Volgens Brownlee gaat het niet alleen om dikte, maar vooral om de ruimte die met de verdwijning van de aansluiting vrijkomt. De hele pin moet momenteel het toestel in, haal je dat weg, dan blijft er ruimte over voor bijvoorbeeld een grotere accu. “Een paar millimeter kan al heel veel schelen in een smartphone”, zegt hij.

Marques Brownlee maakt ook duidelijk dat de 3,5mm jack wel aan vervanging toe is. “Het is de opa van alle aansluitingen, maar zijn vrienden zijn overleden”, zegt hij. “Een ethernet-poort vind je nauwelijks meer, Firewire is nergens meer. Ze zijn allemaal vervangen door digitale componenten, zoals HDMI, USB-C en Lightning.”

koptelefoonaansluiting iphone verdwijnt

iPhone 7 geruchten

Apple presenteert de nieuwe iPhone waarschijnlijk pas in september, maar tot die tijd zullen meer geruchten verschijnen. De iPhone 7 krijgt naar verwachting een heel nieuw design. Naast het ontbreken van een 3,5mm jack krijgt het toestel volgens geruchten de mogelijkheid om draadloos op te laden, zoals de Apple Watch dat ook kan. Ook moet het toestel dus weer iets dunner worden dan zijn voorganger.

Waarschijnlijk kiest Apple er wel voor om de twee formaten te behouden die we tegenwoordig van het bedrijf gewend zijn. Dat betekent een regulier toestel van 4,7-inch en een Plus-versie van 5,5-inch. Een kleinere iPhone zou volgens geruchten in maart of april al worden aangekondigd.

Lees meer over de iPhone 7

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu