De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Bekijk het volledige interview van Jony Ive bij Vanity Fair

Rutger Otto
20 oktober 2014, 8:56
1 min leestijd

Enkele weken geleden sprak topontwerper Jonathan Ive bij Vanity Fair over allerlei Apple-zaken. Inmiddels is de volledige video vrijgegeven en kun je bijna een half uur lang naar de woorden van Ive luisteren.

Lees verder na de advertentie.

Jony Ive interview

Voorheen bracht Vanity Fair slechts een aantal quotes en fragmenten van het interview naar buiten. Nu staat het gesprek in geheel op YouTube. In het filmpje spreekt Ive over een aantal interessante zaken bij Apple. Zo maakt hij bekend dat de allereerste iPhone bijna geen touchscreen had gehad; iets waarmee Apple achteraf gezien juist een trend heeft gezet. Over de nieuwste iPhone zegt Ive dat een groter model al jaren in de planning zat. “Maar het resultaat van prototypes was te lomp en haalde de Apple-standaarden niet. We weten al jaren dat een groter scherm belangrijker zou worden, maar we moesten veel doen om er een interessant product van te maken.”

jony ive interview

Jony Ive is open in het interview. Hij vertelt waarom de iPhone 6 van die afgeronde hoeken heeft en hoe hij elke dag naar Apple rijdt. Iedereen die de levenslessen van Steve Jobs wil horen, zit eveneens goed bij het interview.

Diefstal

Over Chinese namaaktelefoons van Xiaomi (dat wel eens ‘het Apple van China’ wordt genoemd) is Jony Ive niet te spreken. “Ik zie kopieergedrag niet als waardering voor je werk”, zegt hij. “Ik zie het als diefstal. Diefstal en luiheid.”

Hierboven kun je het complete interview bekijken. Het filmpje duurt 25 minuten. Graydon Carter interviewt de ontwerper namens Vanity Fair.

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu