De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Video: Eerste iPhone XS teardown toont nieuwe accu en meer RAM

Lars Paijmans
20 september 2018, 10:12
1 min leestijd

Het Nederlandse FixjeiPhone kreeg vroegtijdig een iPhone XS in handen, en besloot het apparaat vakkundig uit elkaar te halen. Bekijk hier de binnenkant van Apples nieuwste smartphone in deze iPhone XS teardown.

iPhone XS teardown: grotere accu, meer RAM

Het is een jaarlijks terugkerende traditie: iedere keer als Apple een nieuwe iPhone onthult, is het wachten tot de eerste partij hem onderdeeltje voor onderdeeltje uit elkaar haalt. Die eer gaat meestal naar iFixit, maar dit jaar is het Nederlandse FixjeiPhone ze voor.

iPhone XS teardown

In bovenstaande video kun je zien hoe de nieuwe iPhone uit elkaar wordt gehaald. Dat gaat lastiger dan voorheen, omdat Apple een nieuwe plaklaag aangebracht heeft die de XS en XS Max nog beter bestand maken tegen water en stof.

Kleinere accu gaat langer mee

Zodra het scherm is verwijderd, valt direct de nieuwe accu op die Apple in de XS verwerkt heeft. In tegenstelling tot de iPhone X van vorig jaar is het een L-vormige accu die een geheel vormt.

Opvallend genoeg is de capaciteit van de XS-accu kleiner dan die van de X, terwijl de accu een half uur langer meegaat. Dat heeft alles te maken met de nieuwe A12-chip, die een stuk zuiniger is dan zijn voorganger.

Ook bewijst de teardown dat Apple het werkgeheugen verhoogt heeft van 3GB naar 4GB RAM, zowel op de iPhone XS als de iPhone XS Max. Ook is te zien dat de iPhone een bredere stereospeaker heeft, wat voor een voller en harder geluid zorgt.

Bron: FixjeiPhone
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu