De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Video: gelekte dummy’s tonen iPhone X Plus en 6,1 inch-iPhone

Wouter Nijsen
2 juli 2018, 13:06
2 min leestijd

Zoals we inmiddels weten, verschijnen dit jaar hoogstwaarschijnlijk drie nieuwe iPhones. In een nieuwe video worden dummy’s van de grote iPhone X Plus en betaalbare 6,1 inch-iPhone X getoond. 

Lees verder na de advertentie.

iPhone X Plus dummy in een video

De doorgaans betrouwbare website 9to5Mac heeft een video in handen gekregen waarin dummy’s van twee nieuwe iPhones te zien zijn. Het gaat om de iPhone X Plus, dat over een groot 6,5 inch-scherm beschikt, en de vermeende 6,1 inch-iPhone. Wat opvalt is dat – ondanks het enorme 6,5 inch-display – de iPhone X Plus niet groter is dan een 7 Plus of 8 Plus. Dit doet Apple door de voorkant bijna volledig uit scherm te laten bestaan, met dunne randen en alleen een notch bovenaan.

Daarnaast is de 6,1 inch-iPhone X te zien, die qua formaat tussen de directe opvolger van de X (5,8 inch) en grotere X Plus valt. Het toestel krijgt ook een voorkantvullend scherm, maar is vooral aantrekkelijk door de relatief lage prijs. Het toestel is gericht op consumenten die de normale iPhone X te duur vinden, maar wel de features van dit toestel willen. Volgens de laatste geruchten kost het toestel ongeveer 650 euro.

Meer over de nieuwe iPhones

Om de 6,1 inch-iPhone betaalbaar te houden, doet Apple waarschijnlijk een aantal concessies. Zo heeft de telefoon geen oled-scherm, maar een lcd. Verder zou 3D Touch ontbreken, de dubbele camera op de achterkant worden vervangen door een enkele lens, maar is er wel een randloos scherm met Face ID. De directe opvolger van de iPhone X wordt opnieuw 5,8 inch groot.

De gerenommeerde Apple-analist Ming-Chi Kuo meldde onlangs in een rapport dat het bedrijf uit Cupertino ervoor kiest om drie iPhones uit te brengen, zodat er meer keuze is voor consumenten die over willen stappen vanaf een ouder toestel. De smartphones worden hoogstwaarschijnlijk in september gepresenteerd, gelijktijdig met een nieuwe Apple Watch, goedkopere MacBook Air en iPad Pro met Face ID. De kleinere iPhone SE 2 lijkt te zijn geschrapt.

Overzicht: de 6 belangrijkste geruchten over de drie nieuwe 2018-iPhones

Het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu