De glazen achterkant en het nieuwe scherm van de iPhone X zien er heel mooi uit, maar het maakt het toestel ook de meest breekbare iPhone die Apple ooit gemaakt heeft.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone X droptest bewijst breekbaarheid

Als er een nieuwe iPhone uitkomt kun je er de klok op gelijk zetten: binnen een paar dagen staat er een uitgebreide teardown online, en offert iemand zijn of haar toestel op voor een valtest. SquareTrade laat vandaag zien hoe breekbaar de iPhone X is. Hoewel Apple beweert dat de X is uitgerust met het sterkste glas ooit in een smartphone, is een valpartij vaak al genoeg om onherstelbare schade aan te richten.

Een val vanaf een hoogte van ongeveer 2 meter was genoeg om niet alleen de voor- en achterkant te laten barsten, het scherm reageerde daarna ook niet meer. Op YouTube staan bovendien meer droptests die een soortgelijk resultaat laten zien.

Wel of geen hoesje?

Hoewel Apple ongetwijfeld sterk glas heeft gebruikt, laten de verschillende filmpjes goed zien dat je extra voorzichtig moet zijn met de iPhone X. De reparatiekosten liegen er namelijk ook niet om. Als je geen lid bent van AppleCare+ betaal je al 321 euro voor het herstellen van je scherm. Overige schade kost maar liefst 611 euro.

Heb je wel AppleCare+, dan betaal je 29 euro voor een schermreparatie en 99 euro voor overige schade aan het toestel. Wil je meer weten over het repareren van een iPhone X? Check dan het onderstaande artikel. Een stuk beter is het natuurlijk als je dit soort situaties voorkomt. Een stevige case lijkt in het geval van de X namelijk geen overbodige luxe.

Lees ook: Kapotte iPhone X? Zoveel kost het om dit toestel te repareren

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.