Video: iPhone SE komt als beste uit uitgebreide snelheidstest

Lars Paijmans
11 mei 2016, 15:05
2 min leestijd

Ieder jaar komen er nieuwe iPhones op de markt en hoewel de specificaties steeds iets beter worden, is het lastig om in te schatten hoeveel sneller het toestel nu precies is. Gelukkig maar dat een YouTuber de nobele taak op zich heeft genomen om alle iPhone-modellen naast elkaar te leggen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone snelheidstest: iPhone SE is de snelste

In januari 2017 is het precies tien jaar geleden dat Apple de eerste iPhone ooit aankondigde, en sindsdien hebben heel wat verschillende modellen de revue gepasseerd. Hoog tijd vond EverythingApplePro op YouTube om alle iPhones tot nu toe naast elkaar te leggen, inclusief de onlangs verschenen 4 inch-iPhone SE.

iPhone snelheidstest

Zoals je misschien al wel had verwacht, zijn de nieuwste iPhones ook de toestellen die het snelst opstarten vergeleken met de rest, al valt het wel op dat de iPhone SE net iets sneller ingeschakeld is dan de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. Zoals je in het filmpje kunt zien, is de iPhone 4 het traagst op dit gebied en wordt deze zelfs ingehaald door de allereerste iPhone. Om de iPhone snelheidstest eerlijk te laten verlopen zijn alle iPhones aangesloten op dezelfde stekkerdoos, zodat ze precies tegelijk aangezet worden.

Naast de opstartsnelheid komt ook de snelheid van wifi, internetprestaties en de verschillende camera’s aan de beurt. Je kunt zelfs zien hoe warm iedere iPhone gemiddeld is. Leuk en interessant om te zien dus, ook hoe de kleurtinten op een foto enorm verbeterd zijn door de jaren heen. Al met al is de video vooral een goede reclamevideo voor de iPhone SE, die met het kleine formaat en uitstekende prestaties als beste uit de test komt.

Lees het laatste nieuws over Apple

iPhone SE kopen?

De beste aanbiedingen voor een iPhone SE met abonnement en iPhone SE los vind je in het overzicht hieronder.

Apple iPhone SE

Apple iPhone SE prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 259,-

Bekijk prijzen

Los refurbished

€ 102,-

Bekijk prijzen
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu