De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Video: Dit iPhone-prototype had een klassiek iPod-klikwiel

Lars Paijmans
6 januari 2017, 12:42
1 min leestijd

Een iPhone die je met het klikwiel van de eerste iPods bestuurt? Apple dacht er vroeger serieus over na en ontwierp een iPhone prototype om te zien hoe goed dit zou werken.

Lees verder na de advertentie.

iPhone prototype met iPod-klikwiel duikt op in video

De iPhone zoals we die nu kennen heeft achter de schermen een hele transformatie doorgemaakt. Sonny Dickson deelt vandaag een video waarin we AcornOS zien, een voorloper van iOS die alleen intern door Apple gebruikt is. Later doken er echter meerdere patenten op die dit prototypen ook laten zien.

iPhone prototype

In de video is goed te zien hoe Apple stap voor stap de eerste iPod transformeerde tot de eerste iPhone. Zo kun je het bekende iPod-menu terugzien en is er zelfs een groot virtueel klikwiel toegevoegd waarmee je door de opties bladert. Door aan het wiel te draaien kon je kiezen tussen menu-opties als muziek, games en bellen en een SMS versturen. Boven het wiel is een zwarte balk met een viertal knoppen die normaal gesproken in het klikwiel van de iPod verwerkt zaten. Omdat de eerste iPhone echter geen drukgevoelig scherm had, moesten deze knoppen een andere plek krijgen.

Twee teams tegen elkaar

De video bewijst bovendien wederom hoe de iPhone tot stand is gekomen. In 2005 hinkte Steve Jobs op twee gedachten: de iPod uitbreiden tot een telefoon of OS X van de Mac verkleinen om er een smartphone van te maken. Om te zien welke van de twee het beste zou werken, namen twee teams het tegen elkaar op die ieder een zo goed mogelijke versie van een iPod-iPhone en OS X-iPhone moesten maken. Uiteindelijk weten we allemaal wie er gewonnen heeft, wat dit iPod-prototype misschien nog wel interessanter maakt om naar te kijken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu