De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Achter de schermen: zo bereidt Apple zich voor op een iPhone-lancering

Lars Paijmans
25 september 2017, 9:11
1 min leestijd

Afgelopen vrijdag lagen er twee nieuwe iPhones in de winkel, en over iets meer dan een maand verschijnt er nog een. Maar wat moet er allemaal gebeuren voordat jij een nieuw toestel kunt aanschaffen?

Lees verder na de advertentie.

Een iPhone-lancering achter de schermen

Buzzfeed geeft ons een interessant kijkje achter de schermen bij een iPhone-lancering. Want vanaf het moment dat Tim Cook op een podium de nieuwe iPhone 8 onthult, moet er nog heel wat werk verzet worden voordat consumenten zeven dagen later het product in hun handen hebben.

iPhone-lancering

Dit begon al bij het plaatsen van de pre-orders, die om 9:00 uur ’s ochtends Nederlandse tijd op de vrijdag na het event plaatsvonden. Op dat moment verzamelden tientallen Apple-medewerkers zich in een zogenaamde ‘War Room’. In deze kamer met grote schermen aan de muur werd het pre-order proces in goede banen geleid.

Drie uur lang bleef dit team actief om orderproblemen te verhelpen en de servers draaiende te houden. Angela Ahrendts, Apples senior vicepresident van Apples Retail-divisie, deelt een opmerkelijk detail: “Meer dan de helft van alle iPhone pre-orders komen via de Apple Store-app.”

Massaal op de post

Vervolgens nam Buzzfeed een kijkje in het Worldport van UPS in Kentucky. Hier worden enorme pallets vol Apple-producten verzameld. Ieder jaar reserveert UPS een enorme fabriekshal om al deze producten te ordenen en sorteren. Hierna worden al deze producten verscheept naar een Apple Store of direct naar het adres van een consument.

De video van Buzzfeed geeft een vermakelijke blik achter de schermen van deze grote logistieke onderneming. Want achter de flitsende reclamespotjes en keynotes gaat heel wat werk schuil.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu