De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Video: iPhone 8-concept verandert homeknop in interactief touchscreen

Lars Paijmans
3 februari 2017, 19:37
2 min leestijd

Dit nieuwe iPhone 8 trailer concept maakt ons enthousiast over de toekomst van de homeknop. Zo kan de cirkelvormige knop extra functioneel worden.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 trailer toont nieuw concept

Ontwerper Thadeu Brandão heeft eigenhandig een interessante versie van de iPhone 8 gemaakt. Op basis van de geruchten rondom het nieuwe toestel van Apple, ontwierp hij een iPhone met een gloednieuwe homeknop.

iPhone 8 trailer

Deze is in plaats van alleen een knop een touchscreen, die doet denken aan de Touch Bar van de nieuwe MacBook Pro. Omdat het display van de iPhone 8 de volledige voorkant vult, is er aan de onderkant ruimte voor een extra display. Hier verschijnen niet alleen interactieve knoppen, maar geeft de homeknop een volledig nieuwe functie.

In plaats van enkel een vingerafdrukscanner en homeknop, kan deze toets zich aanpassen aan de apps die je op dat moment gebruikt. Zo kun je er een foto mee maken als je de Camera-app geopend hebt, of je muziek pauzeren of hervatten. Door de knop vervolgens stevig in te drukken keer je weer terug naar je homescreen.

Hoe het in de praktijk kan werken

Dit soort nieuwe functies zijn in theorie goed mogelijk. Sterker nog, met de iPhone 7 heeft Apple de eerste stap al gezet om de homeknop functioneler te maken. Sinds de iPhone 7 is de homeknop namelijk geen fysieke toets meer, maar een sensor die via trillingen jou het idee geeft dat je een knop indrukt. Door deze techniek verder uit te diepen, klinkt dit iPhone 8 homeknop concept ineens helemaal niet zo gek.

iPhone 8 concept trailer

Naast de homeknop is het schermvullende display de grootste verandering die ook dit concept laat zien. De forse schermranden aan de boven- en onderkant zijn verdwenen, waardoor de iPhone aan de voorkant volledig uit een scherm bestaat. Benieuwd naar meer iPhone 8 concepten? Check dan ook dit andere iPhone 8 concept met een edge-display.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu