De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Apple demonstreert nieuwe portretmodus op iPhone 8 Plus

Rutger Otto
1 oktober 2017, 13:43
1 min leestijd

De iPhone 8 Plus biedt enkele nieuwe modi voor portretfoto’s. Apple toont de effecten en resultaten daarvan opnieuw in een video.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 Portretmodus

De advertentie heet ‘Portraits of Her’ en staat op het YouTube-account van Apple. Het filmpje laat zien wat je allemaal voor effecten kunt creëren met de nieuwe mogelijkheden van de dubbele camera van de iPhone 8 Plus en iOS 11. Met de telefoon kun je gebruikmaken van allerlei nieuwe studio-effecten om portretfoto’s een professionele uitstraling te geven.

iphone 8 plus portretmodus

Shannon Wise speelt de hoofdrol in de reclame. Ze is de zangeres van muziekgroep The Shacks. In het filmpje loopt Wise over een stoep terwijl ze het nummer ‘The Strange Effect’ van de band zingt. Ondertussen schakelt het beeld tussen verschillende modi van de Portretmodus, zoals Natural Light naar Studio Light, Contour Light en Stage Light.

Nieuwe lichteffecten

Aan het einde van de korte reclame laat iemand Wise de verschillende camerastanden nog eens op de iPhone 8 Plus zien. Ook de iPhone X kan van de nieuwe Portretmodus gebruikmaken. De effecten worden met algoritmes berekend. De iPhone 7 Plus ondersteunt de functies niet, maar biedt wel het basiseffect voor portretten. Daarbij wordt het onderwerp scherp in beeld genomen en de achtergrond vervaagd.

iPhone 8 Plus kopen

Om de effecten te gebruiken, is een nieuwe iPhone dus noodzakelijk. Met de iPhone 8 kan het niet, want die heeft een enkele camera. Een iPhone 8 los kopen kan vanaf 898 euro. Een iPhone 8 Plus met abonnement is er vanaf 45 euro per maand. De iPhone X los kopen kan nog niet. Het toestel verschijnt pas in november. Ook een iPhone X abonnement is op dit moment nog niet beschikbaar.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu