De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Video duidt op dikkere behuizing voor iPhone 8’

Lars Paijmans
24 mei 2017, 13:48
2 min leestijd

Vorige maand zagen we al wat foto’s van een iPhone 8 dummy. Vandaag duikt er een nieuwe video op, waarin we goed zien hoe groot de oled-iPhone wordt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 dummy video toont toestel van alle kanten

Bekende Apple-lekker Benjamin Geskin deelde de iPhone 8 dummy video via Twitter. Hier verspreidde hij een dag eerder ook al de eerste renders van de 10,5-inch iPad Pro die Apple tijdens WWDC 2017 mogelijk onthult.

Omdat Geskin de dummy zelf vasthoudt, valt op te maken dat de iPhone 8 net iets groter wordt dan de iPhone 7, maar kleiner dan de iPhone 7 Plus. Toch kan Apple een relatief groot 5,8-inch scherm in de nieuwe smartphone stoppen, omdat de schermranden veel kleiner worden. De cirkelvormige homeknop verdwijnt hierdoor.

iPhone 8 dummy video

Wat vooral opvalt aan deze dummy is hoe dik het toestel is in vergelijking met huidige iPhones. Dit is in eerdere geruchten al vaker naar voren gekomen, en zou te maken hebben met de nieuwe technieken die Apple in het toestel verwerkt.

Denk aan draadloos opladen, de nieuwe Touch ID-sensor en verbeterde camera’s aan de voor- en achterkant van het toestel. Dit zou ook de reden van de verwachte tekorten rond de iPhone 8 release. Hoewel Apple het toestel wel traditiegetrouw in september onthult, zal hij pas in de loop van november goed verkrijgbaar zijn.

Nieuwe frontcamera

Zoals je in de video kunt zien, ontbreekt het herkenbare Apple-logo op de achterkant. Dit komt omdat het om een dummy gaat die is gemaakt op basis van gelekte schematische tekeningen.

Geskin deelde vanochtend ook een nieuwe foto waarop de verbeterde frontcamera van de iPhone 8 te zien is. Die zou voor het eerst twee lenzen krijgen, wat de kwaliteit van je selfies ten goede komt en augmented reality mogelijk maakt. Dankzij alle gelekte info hebben we in ieder geval al een goed beeld van de nieuwe iPhone die Apple dit najaar uit de doeken zal doen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu