De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Video: iPhone 8 Dark Mode concept toont de kracht van OLED

Lars Paijmans
13 maart 2017, 20:34
1 min leestijd

Ontwerpers draaien overuren nu de info over de OLED iPhone 8 links en rechts uitlekt. Vandaag bekijken we een nieuwe video die de iOS 11 Dark Mode met het gitzwarte OLED-scherm combineert. Het resultaat is dit iPhone 8 Dark Mode concept.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 Dark Mode concept

De iPhone 8 conceptvideo is afkomstig van Vianney le Masne. Hij stelt zich een iPhone voor waarbij de behuizing nauw samenwerkt met iOS, zodat je echt het gevoel krijgt dat je alleen een scherm in je handen hebt.

iPhone 8 Dark Mode concept
iPhone 8 Dark Mode concept

Zo kan een donkere modus voor iOS 11 ervoor zorgen dat de randen van het scherm en de bezel nagenoeg met elkaar versmelten. Het OLED-scherm speelt hier een belangrijke rol, omdat deze schermtechniek veel beter is in het tonen van de kleur zwart. Dit komt omdat OLED individuele pixels volledig uitschakelt, zodat ze geen licht produceren en dus veel donkerdere zwarttinten kunnen tonen.

Een nieuwe werkwijze voor ontwikkelaars

Mocht Apple (zoals de geruchten) overstappen op een OLED-iPhone en een donkere iOS-versie, dan verandert er volgens Le Masne ook veel voor appmakers. “In plaats van een wit veld, moeten ze starten met een zwart vlak en vanuit het midden naar de randen toewerken.”

In de conceptvideo komen veel van de populaire iPhone 8-functies terug. Zo maakt de fysieke homeknop voor een rij met virtuele functietoetsen. Deze passen zich aan op de app die je op dat moment gebruikt.

Lees ook: 4 redenen om uit te kijken naar een iPhone met OLED-display

Bron: Medium
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu