De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Video: concept brengt oled-scherm van de iPhone 8 tot leven

Lars Paijmans
26 april 2017, 12:18
2 min leestijd

We hebben al heel wat concepten voorbij zien komen, maar in een nieuwe video zien we de iPhone 8 eindelijk in beweging. Ga jij dit najaar in de rij staan als de 2017 iPhone er zo uitziet?

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de iPhone 8 conceptvideo

Ontwerpers Thiago M Duarte en Ran Avni delen vandaag hun visie van de 2017 iPhone 8. Hierbij kiezen ze voor de ideale situatie, waarbij het Apple is gelukt om de Touch ID-sensor in het scherm te verwerken.

Uiteraard staat het gloednieuwe oled-scherm centraal, dat de volledige voorkant van het toestel bekleedt. Hierdoor vallen de schermranden zo goed als weg en zit zelfs de frontcamera in het display verstopt. Nieuw in het concept zijn vier speakers, die net als de iPad Pro aan de boven- en onderkant van het toestel zitten. Handig als je een video kijkt en de iPhone gekanteld hebt.

iPhone 8 conceptvideo

Door de extra schermruimte is bovendien plaats voor een nieuw soort snelmenu, waarin je jouw favoriete-apps wegzet en daardoor snel kunt oproepen. Deze vier apps verschijnen in dezelfde stijl als het Bedieningspaneel, zodat je niet terug hoeft naar het homescreen om een andere app te openen.

Een keramische behuizing

Ook hebben de ontwerpers voor een keramische behuizing gekozen: ijzersterk en glimmend, in de stijl van de eerste iPhone maar dan in het wit. Dankzij het oled-scherm zijn de zwarttinten extra donker, zodat donkere wallpapers extra goed opvallen.

Of het Apple ook echt lukt om dit ambitieuze concept waar te maken, krijgen we waarschijnlijk pas in september te zien. Dan onthult het bedrijf de iPhone 7S en de iPhone 8 tegelijk, al moeten we langer wachten om met de oled-iPhone aan de slag te gaan. Door de vele nieuwe technieken (zoals draadloos opladen) zouden productieproblemen ontstaan zijn, waardoor het apparaat mogelijk pas in oktober of november in de winkels ligt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu