‘Video toont iPhone 8 afmetingen en design van nieuwe iPhone’

Lars Paijmans
10 mei 2017, 15:19
1 min leestijd

Onleaks heeft uitgelekte iPhone 8 afmetingen gebruikt om een nieuwe render van het toestel te maken. Dit zorgt voor een realistisch kijkje naar de iPhone van 2017.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 afmetingen te zien in nieuwe conceptvideo

De CAD-tekeningen waar dit nieuwe iPhone 8-concept op gebaseerd is, sluiten naadloos aan op recente geruchten. Zo zien we in de video een dubbele camera, die vergeleken met de iPhone 7 Plus een kwartslag gedraaid is. Hij steekt nog steeds een beetje uit, ondanks dat de iPhone in deze render zichtbaar dikker is dan zijn voorganger.

iPhone 8 afmetingen

De afmetingen zijn 143,5 bij 70,9 bij 7,7 millimeter. Een klein verschil met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, die respectievelijk 7,1 en 7,3 millimeter dik zijn. Waar deze extra dikte vandaan komt, wordt in deze render niet duidelijk. Mogelijk ligt het aan nieuwe technieken als draadloos opladen, of de Touch ID-sensor die voor het eerst in het scherm verwerkt is.

Verder zien we een aluminium rand, die de glazen voor- en achterkant omringt. Wat we niet zien is een Touch ID-sensor, al zou die in theorie nog in het Apple-logo op de achterkant verwerkt kunnen zitten.

Welk prototype is het?

Als Onleaks inderdaad de echte CAD-tekeningen van Apple in handen heeft, wil dit nog steeds niet zeggen dat de nieuwe iPhone er ook exact zo uit komt te zien. Eerdere geruchten stellen dat Apple verschillende prototypes test, waarbij dus ook verschillende designtekeningen horen.

Eerder vandaag waarschuwde de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo nog voor serieuze tekorten tijdens de iPhone 8 release. Alle nieuwe technieken die Apple dit jaar in het toestel wil stoppen, zorgen voor de nodige vertraging. Dit maakt het lastig voor het bedrijf om na de onthulling in september direct een grote hoeveelheid toestellen gereed te hebben.

Bron: Onleaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu